tej

Európában általában a szarvasmarha, a juh és a kecsketej fogyasztása elterjedt. Rendkívül sokoldalúan használható összetevő. Szinte minden típusú ételcsoportban vannak olyan receptek, melyek szerint tejet kell az adott ételhez adnunk - a levestől a süteményekig. Nem beszélve arról, hogy a tejipar alapanyaga.

  • Fonott kalács, lekvárral
    0

    Az élesztőt az összes langyos, cukros tejben futtassuk fel. Dolgozzuk össze a liszttel, a vajjal, egy tojással és csipetnyi sóval. Ezt csak a legvégén...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Panna cotta, szegfűszeges-fahéjas szilva öntettel
    0

    A tejet a cukor felével és a kikapart vaníliával összeforraljuk. Közben a lapzselatinokat beáztatjuk és amikor meleg a tej, akkor belekeverjük...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Karácsonyi tej
    4

    A hozzávalókat felfőzöm, majd tetszés szerinti méz mennyiséggel ízesítem.

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Karácsonyi lekváros tekercs
    7

    A vajat, a krémsajtot, a lisztet és a cukrot gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ragadós tésztát kapunk, ezért legalább 1-2 órára érdemes hűtőbe...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Tökéletes beigli
    0

    A tésztával fogjuk kezdeni. A cukrot és a tejet langyosra melegítjük és belemorzsoljuk az élesztőt. Meleg helyre tegyük letakarva és hagyjuk...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Mézeskalácsos tojáslikőr
    0

    Forraljuk össze a tejet, tejszínt, cukrot és a mézeskalács fűszerkeveréket. Vagyük le a tűzről és folyamatos kevergetés mellett tegyük hozzá...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Rumos kókuszlikőr
    0

    A tejet és a tejszínt a cukorral a kókusszal és a vaníliával kezdjük el forralni. Kevergessük folyamatosan, hogy ne égjen le és legalább 1...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Kókuszos kakaólikőr
    0

    A tejet és a kókusztejet tegyük fel forrni és közben a cukrot keverjük ki a tojássárgájával és a kakaóval. A forró tejet öntsük rá, folyamatos...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Vodkás tojáslikőr
    0

    A vanília rudat kaparjuk ki és forraljuk fel a tejjel. A cukrot keverjük ki a tojássárgájával és a forró tejet öntsük rá, folyamatos kevergetés...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Bejgli karácsonyra
    0

    A lisztet keverőtálba rakjuk, és hozzáadjuk a margarint, élesztőt, porcukrot, tojássárgáját, egy csipet sót, majd kevés tejjel begyúrjuk a...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >