tehéntúró

A túró egy lágy aludttejrögökből álló, fehér színű tejtermék, mely a lefölözött aludttej felforralása során kicsapódó kazein. Ipari gyártása úgy történik, hogy a pasztőrözött sovány tejet tejsavbaktérium kultúrával oltják be. A tejalvadékot a tejsavótól centrifugálással választják szét. Ezután a túrót egyenletes masszává passzírozzák. Nem kell érlelni. Tömegének 80%-a víz. Többféle zsírtartalommal hozzák forgalomba. A sovány túróhoz csomagolás előtt nem adnak tejszínt. A félzsíros és zsíros túrókhoz tejszínt adnak, hogy beállítsák a zsírtartalmat.
Általában érleletlen fehér sajtnak, túrósajtnak nevezik a legtöbb helyen az ezzel az eljárással készült túrót.

  • Citromos túrókrémtorta
    31

    A babapiskótát tejbe áztatjuk, és a tortaforma alját kirakjuk vele. Míg a krémet készítjük, ezt a hűtőbe tesszük. A túrókrémhez egy edénybe...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Citromos túrókrémtorta kefirrel
    7

    A zselatint 1 dl tejben, 10 percig állni hagyjuk, majd alacsony hőfokon, keverés mellett feloldjuk. A túrót áttörjük, és a kefirrel kikeverjük....

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Citromos túrótorta
    10

    A kekszet finomra törjük, az olvasztott vajjal összedolgozzuk, majd tortaforma aljára és oldalára tapasztjuk. Egy kanál hátuljával jól lenyomkodjuk,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Citromos túrótorta keksszel
    14

    A felolvasztott margarinhoz hozzáadjuk a morzsát, és összekeverjük. A masszát elosztjuk egy kapcsos tortaforma alján, és jól lenyomkodjuk. ...

    • 4 személyre
    • 150 perc
    Részletek >
  • Citromos-narancsos túrótorta
    28

    A vajat felolvasztjuk, belekeverjük az összemorzsolt kekszet, a keveréket pedig egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk és a hűtőbe tesszük. A...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Túrós rétes málnával
    11

    A réteslapokat egymásra helyezzük, és megkenjük olajjal. A túrót összekeverjük a porcukorral, citromhéjjal és a vaníliás cukorral. Belekeverjük...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >