Születésnap

  • Vajon sült lazac
    5

    A lazacfilét feldaraboljuk, 3-4 ujjnyi darabokra. Sózzuk és citromlével bedörzsöljük, majd lisztbe mártjuk. A serpenyőben felolvasztjuk a vajat...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Lazac roston szezammagos burgonyapürével
    11

    A lazacból 4 szeletet vágunk.Sózzuk és borsozzuk,bedörzsöljük citromlé-val. A burgonyát megfőzzük és melegen áttörjük. Hozzáadjuk a forró...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Kaszinótojás
    9

    A tojásokat megfőzzük, hosszában kettévágjuk, és kikaparjuk a sárgáját. A sárgáját egy tálkában elkeverjük, majonézzel, mustárral, sóval...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Sült libamáj
    9

    A májat szeletekre vágjuk. Meglocsoljuk szőlőmagolajjal, bazsalikommal meghintjük, sózzuk és borsozzuk. Kis időre hűtőbe tesszük. Addig elkészítjük...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Sáfrányos-mandulás húsgolyók illatos karfiolrizzsel
    0

    A hagymát finomra, a zsályát nagyon vékony csíkokra vágjuk és összekeverjük a darált hússal. Sóval, borssal ízesítjük a keveréket és kisebb...

    • 2 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Rusztikus malacfül burgonya gratin-nal
    0

    Elkészítése: A burgonyát és a zellert vékonyan felszeleteljük, majd félretesszük. Olívaolajon – alacsony hőfokozaton – átmelegítjük...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Resztelt máj burgonyapürével és rozmaringos sült körtével
    12

    Burgonyapüré: A burgonyát meghámozod felkockázod és felteszed annyi vízzel főni amennyi éppen ellepi. Rakj hozzá ízlésed szerint sót, amikor...

    • 2 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Méteres kalács 2
    19

    A tojások sárgáját jól kikeverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk az olajat, a liszttel előzőleg elkevert sütőport, végül a kemény...

    • 10 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Sült malaccomb
    32

    A malac bőrét alaposan megtisztítjuk, megmossuk. A húson, a bőrt négyzethálósan bevagdossuk. A fűszerekből egy-egy mokkáskanállal veszünk,...

    • 6 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Mákos zserbó
    60

    A margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és a tojások sárgáját. Az élesztőt 2 dl vízben megfuttatjuk, egy kanál cukor hozzáadásával....

    • 6 személyre
    • 60 perc
    Részletek >