Szárnyas

A legnépszerűbb kategória,melyet szinte mindenki szeret,hiszen könnyen elkészíthető és könnyen fogyasztható a szárnyas húsból készült étel.A szárnyas húsok magas fehérjetartalmúak és rendkívül ízletesek,bármilyen módon elkészítve,legyen az grillezés,párolás vagy bő forró olajban sütés.

  • Fehérboros-gombás csirkemell
    25

    A csirkemellet szeleteljük és elősütjük. A gombát megtisztítjuk és feldaraboljuk. Lábasba öntjük az olajat és a bort. Felhevítjük és...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Diós pulykamell
    3

    A (bőrtelen) húst vágd ujjnyi csíkokra. Hevíts kevés olajat, dobd rá a húst, s addig keverd-forgasd, amíg egyenletesen ki nem fehéredik. Ekkor...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Uborkás-pulykás penne
    4

    Az uborkát csíkokra vágjuk, csakúgy mint a húst. A tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát finomra vágjuk és olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk...

    • 3 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Pulykacomb póréhagymával
    7

    A pulykacombot vágjuk kockára, és hagymás zsíron pároljuk puhára, fedő alatt. Ha a levét elpárologta, akkor öntsük fel vízzel. Ha már majdnem...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Dubarry csirke
    4

    A csirkemellet felszeleteljük, kicsit kiklopfoljuk, bedörzsöljük ételízesítővel, kisütjük kevés olajon. A karfiolt rózsáira szedjük, megfőzzük...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Csirkecsíkok szójában
    11

    A csirkemelleket kicsontozom és vékony, hosszú csíkokra vágom. Rálocsolom a szójamártást, lisztbe mártom és a felforrósított vajon átsütöm....

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Édes-savanyú csirke ananásszal
    4

    A csirkemellet felcsíkozom, majd egy pici olajban és vízben megpárolom. Az ananász levet leszűröm és félreteszem. A savanyú uborkát felvágom...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Édes, mézes, csípős csirkeszárny
    12

    A megmosott húsról, felitatjuk a nedvességet, majd beleforgatjuk az olajba. Kissé megsózzuk és 180 fokos, előmelegített sütőben, 15 perc alatt...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Édes-savanyú csirke
    6

    A filézett csirkemellet apró kockákra vágjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A húst beletesszük egy edénybe, majd összekeverjük keményítővel és...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Rántott csirkefalatok
    19

    A csirkemellfilét csíkokra vágjuk, majd fűszerezzük. Megütögetjük, majd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >