száraztészta

A tésztakészítés nagyon régi időkre nyúlik vissza. Már az etruszkok, rómaik korának is fontos tápláléka volt. A keleti konyhákban szintén régóta jelentős élelmiszer, ez alól talán India képez kivételt, ahol kisebb jelentőségű.
Európában durum búzából, búzából készülnek a tészták általában, Ázsiában a búzaliszten kívül rizslisztből, hajdinalisztből vagy esetleg hüvelyesek lisztjéből.
A tésztakészítést és a tésztával készült ételeket vitathatatlanul az olasz konyha fejlesztette tökéletesre és a legváltozatosabbra.

  • Túrós tésztával rakott lecsó
    8

    A paprikát, paradicsomot és a hagymát felkarikázzuk, sózzuk és 3 ek. napraforgó-olajon megpároljuk. Sós vízben a tésztát megfőzzük, majd...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Réteges túrós csúsza
    120

    Egy 3 literes lábosba 2 liter vizet öntünk. Ebbe tesszük a sót és két evőkanál olajat. Amikor forr, beleöntjük a tésztát és 10 perc alatt...

    • 5 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Sertéspaprikás tollhegy tésztával
    44

    Előkészítés: A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk. Elkészítés: A...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Mediterrán csirkemell csíkok
    30

    Az étel vegetáriánus módon is elkészíthető, a hús és a szardella kihagyásával. Ebben az esetben, több zöldség kerül a serpenyőbe, vagy...

    • 12 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Krumplis tészta
    30

    A tésztát sós vízben megfőzöm, közben a krumplit is puhára főzöm. A a hagymát apróra vágom és kevés olajon megdinsztelem, majd meghintem...

    • 3 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Tejszínes-gombás tészta bazsalikommal
    73

    A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Adunk hozzá 1 gerezd összetört fokhagymát. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Darás tésza
    89

    A tésztát sós vízben megfőzzük. A darát, kevés olajon átpirítjuk, szép világosbarnára. Kevés vizet öntünk rá, hogy megdagadjon kicsit...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Krumplis tészta uborkasalátával
    28

    A krumplit meghámozom és megfőzöm. A tésztát is felteszem főlni. A kész tésztát leszűröm. A krumplit ha megpuhult, összenyomom. Egy edényben,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Karalábé leves tejföllel
    21

    Előkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk. A hagymát megpucoljuk, de egészben hagyjuk. A petrezselyem és a zeller zöldet...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tojásos tészta
    10

    A tésztát olajos, sós vízben megfőzzük. Ha kész, lemossuk és lecsepegtetjük. Egy edényben felolvasztjuk a margarint és a tésztát átforgatjuk...

    • 2 személyre
    • 15 perc
    Részletek >