sertéskaraj

Többnyire csonttal együtt árusítják. Ennek két részét különböztetjük meg. A fej felé eső, kicsit csontosabb részt hosszú karajnak, míg az értékesebb, a tüskepecsenyét is magába foglaló részt rövid karajnak nevezzük.
A hosszúkaraj szeleteit a receptekben általában sertésbordának nevezik.
Vásárláskor ügyeljünk arra, hogy a hús gusztusosan rózsaszínű legyen, és ne borítsa vizesen csillogó réteg. Ez utóbbi hús gyorsan hizlalt disznótól származik, nem köti meg jól a vizet, és sütés közben kiszárad, rágós lesz.

  • Mandulás sertéskaraj
    10

    A karajszeleteket fűszerezzük és megütögetjük. Lisztbe, felvert tojásba mártjuk őket, majd szeletelt mandulába is beleforgatjuk. Kevés olívaolajon...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Forma-1 néző ebéd
    6

    A fagyasztott bécsi szeletet, az olajban kisütjük . Közben, a rizst egy evőkanálnyi olajon megfuttatjuk, majd ráöntjük a kukoricát és a brokkolit....

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Brassói aprópecsenye 1
    128

    A szalonnát felaprítjuk és kiolvasztjuk. A zsírját leöntjük, amint kisült és ebbe sütjük meg a kockára vágott, főtt burgonyát. A szalonnapörcre...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Alföldi sertésszelet
    20

    A húst szeleteljük föl, majd klopfoljuk ki. Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk meg. A sertésszeleteket töltsük be kolbásszal és lilahagymával,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Mézes-mustáros sertéskaraj
    155

    A mézet a mustárral és a finomra vágott zöldfűszerrel, simára keverjük. A karajt szeletekre vágjuk és sózzuk, majd megütögetjük. A pácba...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Rántott sertésszelet
    266

    A húst 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Mindkét oldalán kiklopfoljuk. Kicsit megsózzuk. Megforgatjuk a húsokat, panírozzuk. Közepesen forró olajban,...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Gombás kijevi szelet
    33

    A gombát szeletekre vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk és erősen fűszerezzük. Elkészítjük a fűszervajat. Az összetevőket simára kikeverjük,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Sertésszelet, angol zelleres gomba raguval
    14

    A húst lehártyázzuk. A sertéskarajból szeleteket vágunk és tengeri sóval megszórjuk, majd állni hagyjuk. A kockára vágott bacont kiolvasztjuk...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Egybesült karaj kolbásztöltelékkel
    20

    A sertéskarajt felszúrjuk és beletöltjük a sütnivaló kolbászhúst. Előzőleg a kolbászról lehúzzuk, a bőrt. A húst bedörzsöljük, a...

    • 6 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Répás-gyömbéres sertéscsíkok spagettivel
    7

    Tegyük fel a spagettitésztát főzni. A felcsíkozott, enyhén sózott, borsozott sertéskarajt pirítsunk meg, a vöröshagymával, fokhagymával és...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >