sertéskaraj

Többnyire csonttal együtt árusítják. Ennek két részét különböztetjük meg. A fej felé eső, kicsit csontosabb részt hosszú karajnak, míg az értékesebb, a tüskepecsenyét is magába foglaló részt rövid karajnak nevezzük.
A hosszúkaraj szeleteit a receptekben általában sertésbordának nevezik.
Vásárláskor ügyeljünk arra, hogy a hús gusztusosan rózsaszínű legyen, és ne borítsa vizesen csillogó réteg. Ez utóbbi hús gyorsan hizlalt disznótól származik, nem köti meg jól a vizet, és sütés közben kiszárad, rágós lesz.

  • Ibi kedvence
    13

    A karajt kiklopfolom, fűszerekkel mindkét oldalát megszórom. Ujjnyi vastagon, minden szelet húst bekenek tejföllel, majd a reszelt sajtot rászórom....

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Vasi borzas
    33

    A húst kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. A krumplit meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Megsózzuk egy kicsit, ezután ráütjük...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Feta sajttal töltött sertéskaraj
    37

    A karajszeleteket sózzuk és borsozzuk, majd kicsit megütögetjük őket. A feta sajtot fellazítjuk és a hússzeletekre halmozzuk, majd felcsavarjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Színes tarhonyás hús
    48

    A húst alaposan megtisztítjuk, majd kb. 1,5 x 1,5 cm-es kockára vágjuk és kicsit hagyjuk lecsöpögni. 2 ek. olajat felforrósítunk, majd a husit...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Mustáros-tejfölös karajszeletkék
    33

    A húst vékony szeletekre, majd nagyobb kockákra vágjuk. Kevéske olajon, fehérre pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Felöntjük vízzel és fedő...

    • 3 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Bakonyi sertéskaraj
    64

    A húst kicsontozom, ujjnyi szeletekre vágom, kiklopfolom, besózom és hűtőbe teszem. A vöröshagymát és a baconszalonnát kockára vágom és...

    • 8 személyre
    • 85 perc
    Részletek >
  • Frankfurti sertésszelet
    10

    A kelkáposztát metéltre vágom. A kockázott bacont kevés olajon, vagy zsíron megsütöm. Ráteszem a kelkáposztát, enyhén sózom és kis ideig...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Mustáros rántotthús
    16

    A karajt kicsontozom, felszeletelem, kiklopfolom. A kiklopfolt karajszeletek mindkét oldalát, megkenem a sóval és borssal elkevert mustárral. Hagyom...

    • 6 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Vasi pecsenye
    47

    A karajt kicsontozom, felszeletelem, enyhén kiklopfolom és besózom. Az áttört fokhagymákat elkeverem a tejben és belerakom a hússzeleteket. Legalább...

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Borsós tokány rizzsel
    12

    A 2 nagy fej vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát átpréseljük fokhagymanyomón és ezeket, kevés olajon, üvegesre pirítjuk. Közben megszórjuk...

    • 5 személyre
    • 80 perc
    Részletek >