sertéskaraj

Többnyire csonttal együtt árusítják. Ennek két részét különböztetjük meg. A fej felé eső, kicsit csontosabb részt hosszú karajnak, míg az értékesebb, a tüskepecsenyét is magába foglaló részt rövid karajnak nevezzük.
A hosszúkaraj szeleteit a receptekben általában sertésbordának nevezik.
Vásárláskor ügyeljünk arra, hogy a hús gusztusosan rózsaszínű legyen, és ne borítsa vizesen csillogó réteg. Ez utóbbi hús gyorsan hizlalt disznótól származik, nem köti meg jól a vizet, és sütés közben kiszárad, rágós lesz.

  • Rántott halfilé és hús rizibizvel
    22

    A húst kiklopfolom, sózom, borsozom, ízvarázzsal fűszerezem. A halat ízvarázzsal, sóval fűszerezem, majd mindkettőt bepanírozom. A rizst megpirítom...

    • 8 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Sertésborda sörtésztában
    5

    A hússzeleteket vékonyra kiverem, és mindkét oldalukat ízlés szerint megsózom, megborsozom. A tojást, lisztet, a sörrel és csipetnyi sóval...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Dubbary sertésszelet
    16

    A sertésszeletek mindkét oldalát zsiradékban megsütöttem. A karfiolt rózsáira szedtem, majd rátettem a hússzeletekre. A vajon megpirítottam...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Kakukkfűves-tejfölös sertéssült párolt rizzsel
    13

    A sertéskarajt fél centiméter vastagságúra szeleteljük, és egy tepsibe helyezzük. Megszórjuk sóval, őrölt borssal, kevés kakukkfűvel és...

    • 6 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Dubarry szelet fokhagymásan
    18

    A karajt ujjnyi vastagságúra szeleteljük, majd mindkét oldalát meghintjük sóval, borssal, pici ételízesítővel, majd egy tepsibe helyezzük....

    • 6 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Mozzarellával és sonkával töltött karajtekercs
    14

    A sertéskarajt vékony szeletekre vágjuk, és kiklopfoljuk. Pici sóval meghintjük, ráhelyezünk egy-egy sonkaszeletet, egy-egy darab mozzarella...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Fűszeres töltött karajtekercsek
    48

    A sertéskarajt vékony szeletekre vágjuk, és enyhén kiklopfoljuk. A krémsajtot egy tálban elkeverjük a fűszerekkel, beletörjük a fokhagymát,...

    • 6 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Mustáros karajszeletek burgonyapürével
    21

    A sertéskarajt egy centiméter vastagságúra szeleteljük és a felénél bevágjuk. A húsok belsejét megkenjük mustárral, majd megszóljuk őrölt...

    • 6 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Unokák kedvence
    17

    A sertéskarajt felszeletelem, kiklopfolom, sózom, borsozom. A kelkáposzta leveleket leforrázom. Ráhelyezed a kelkáposztalevélre a fűszerezett...

    • 6 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Lecsós szelet
    12

    A hússzeleteket kissé megklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, és serpenyőben mindkét oldalukat átsütjük. A megmaradt zsiradékban...

    • 6 személyre
    • 45 perc
    Részletek >