Sertéshús

A magyar konyha legkedveltebb, legjellegzetesebb ételei sertéshúsból készülnek.Ezeket általában párolással,sütéssel készítjük,de emellett rengeteg más technológiával is igen ízletes ételeket készíthetünk.

  • Cigánypecsenye
    34

    A cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb.Annyi vékony szelet szalonnát szelek bevagdosom őket, amennyi szelet húst készítek. A szalonnákat...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Cigánypecsenye, fóliás burgonyával
    44

    Előkészítés: A tarjaszeleteket megmossuk, leszárítjuk, kissé kiverjük és félretesszük. A páclé-hozzávalókat összekeverjük. A hússzeleteket...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Cipóban sült csülök
    16

    A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, áttörjük. Az élesztőt, langyos tejben elmorzsoljuk, kevés lisztet adunk hozzá és meleg helyen...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Sörös malacsült
    18

    A malac bőrét, éles késsel, rácsosan beaprítjuk, majd alaposan sózzuk, de a bőrét ne érje só. Süthetjük faparázson, vagy sütőben is,...

    • 4 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Virslipörkölt
    4

    A hagymát vágjuk finomra, és pirítsuk meg kevés olajon. Adjuk hozzá a paradicsompürét és a pirospaprikát, majd pirítsuk le. Engedjük fel...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Roston szűzpecsenye édesburgonyával
    8

    A szűzpecsenyét lehártyázzuk és felszeleteljük. Kiklopfoljuk és fűszerezzük. Kevés olajon, pirosra sütjük. Az édesburgonyát megtisztítjuk...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Rakott padlizsán
    17

    A padlizsánt megmossuk, végeit levágjuk, felszeleteljük, kissé besózzuk és 30 percig állni hagyjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Ananászos sertésszelet
    9

    A húsokat sóval és borssal beszórjuk, majd megütögetjük. Elősütjük őket, majd tepsibe rakjuk. Rárakjuk az ananászdarabokat, és megszórjuk...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Töltike
    5

    A zsenge szőlőleveleket jól megmossuk, leforrázzuk és leszűrjük. A rizst egy kevés zsíron átfuttatva, félig megpároljuk, majd összekeverjük...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >