Sertéshús

A magyar konyha legkedveltebb, legjellegzetesebb ételei sertéshúsból készülnek.Ezeket általában párolással,sütéssel készítjük,de emellett rengeteg más technológiával is igen ízletes ételeket készíthetünk.

  • Vajon sült sertéskaraj
    13

    A karajszeleteket lazítjuk, bedörzsöljük sóval és borssal. Kevés teljes kiőrlésű lisztbe forgatjuk, és vajon, egy serpenyőben megsütjük. Közben...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Csülkös pacal bográcsban
    10

    A kiolvadt pacalt megmosom és felteszem egy nagy edénybe főni. A köménymagot és a borsot teatojásba teszem, úgy adom a pacalhoz. Beleteszem még...

    • 4 személyre
    • 150 perc
    Részletek >
  • Csülök cipóban sütve
    73

    A csülköket megfőzzük, majd leszedjük a csontról. Fél kg lisztet, élesztőt, 1dl langyos vízzel összekeverünk és kelni hagyjuk. Ezután maradék...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Csülök Pékné módra
    10

    A krumplit meghámozzuk, megmossuk, hasábokra vágjuk és egy tepsibe tesszük. A hagymát először félbe vágjuk, majd felkarikázzuk. A felét rászórjuk...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Csülök-kocsonya
    125

    A csülköt megmossuk, fazékba tesszük és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a megtisztított vöröshagymát, a babérlevelet,...

    • 4 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Csülökpörkölt
    15

    Az előkészület során, a csülköt alaposan tisztítsuk meg, és bőröstől vágjuk közepes kockára. Ezt követően, a hagymát is tisztítsuk...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Csülökpörkölt csípősen, babbal
    16

    A csülökhúst 2 x 2 centiméteres darabokra feldaraboljuk, a vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A bográcsban előbb a zsiradékot átmelegítjük,...

    • 8 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Fokhagymás tarja
    18

    A tarját leszeleteljük és kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk és darált fokhagymával bedörzsöljük. Tejfölbe fektetjük és hagyjuk egy napot állni. A...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Dán rakott hús
    15

    A karajszeletet enyhén sózd meg, forgasd meg fahéjban, és olajon pirítsd meg. A megmaradt (sós, fahéjas) olajhoz, add hozzá a tejszínt, 1 evőkanál...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Darált húsból rántott hús
    38

    A húst sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a tejet. 20 percre, a hűtőbe tesszük. Fasírt alakúakat formálunk, óvatosan szétlapítjuk,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >