Sertéshús

A magyar konyha legkedveltebb, legjellegzetesebb ételei sertéshúsból készülnek.Ezeket általában párolással,sütéssel készítjük,de emellett rengeteg más technológiával is igen ízletes ételeket készíthetünk.

  • Lecsós sertésragu
    20

    A szalonnát és a vöröshagymát vágjuk apró kockára, majd a szalonnát süssük pörcösre és a zsírján pároljuk át a hagymát. A falatnyi...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Dubarry szelet
    4

    A négy szelet kicsontozott sertéskarajt megmossuk, széleit bevagdossuk. Vékonyra kiklopfoljuk, megsózzuk és lisztben megforgatva, egy kevés olajban...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Zöldborsós ragu
    11

    A hagymát aprítsuk fel finomra, és pirítsuk meg a zsiradékon. Rakjuk rá a kockára vágott húst, és pirítsuk meg, majd fedő alatt pároljuk...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Egészben sült sertéskaraj
    25

    A karajt sóval, borssal beszórjuk, mézzel bekenjük, és forró olajon, minden oldalát pirosra sütjük. Tepsibe tesszük, meglocsoljuk sörrel, és...

    • 6 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Sült sertéscomb egyben
    8

    Hazafelé beugrasz a kedvenc hentesedhez, és kérsz tőle 1 kg sertéscombot (mondd: a dióját kéred, rögtön tudja, és szép húst kapsz). Hazaérve...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Almás-sajtos karaj
    3

    A kicsontozott karajszeleteket megmossuk és kiklopfoljuk. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és vastagabb hasábokba vagy karikákba vágjuk. A...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Rakott krumpli karajjal
    6

    A burgonyát puhára főzöm.A karajt sózom, borsozom és meghintem egy pici bazsalikommal. Felszeletelem a krumplit, hagymát és a paradicsomot. Egy...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Sült hurka
    75

    Ha azt szeretnénk, hogy a hurka és a kolbász ne durranjon ki sütés közben, mérsékelt lángon süssük! Melegítsük elő a sütőt, majd a hurkát...

    • 3 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Vajon sült sertéskaraj
    13

    A karajszeleteket lazítjuk, bedörzsöljük sóval és borssal. Kevés teljes kiőrlésű lisztbe forgatjuk, és vajon, egy serpenyőben megsütjük. Közben...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Csülkös pacal bográcsban
    10

    A kiolvadt pacalt megmosom és felteszem egy nagy edénybe főni. A köménymagot és a borsot teatojásba teszem, úgy adom a pacalhoz. Beleteszem még...

    • 4 személyre
    • 150 perc
    Részletek >