Sertéshús

A magyar konyha legkedveltebb, legjellegzetesebb ételei sertéshúsból készülnek.Ezeket általában párolással,sütéssel készítjük,de emellett rengeteg más technológiával is igen ízletes ételeket készíthetünk.

  • Lecsós sertésmáj
    18

    A májat vágjuk kockára. A hagymát vágjuk finomra, és dinszteljük meg. Rakjuk rá a májat. Fűszerezzük ízlés szerint. Adjuk hozzá a felaprított...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Budapest ragu sertésmájjal
    12

    A hagymát vágjuk finomra, és dinszteljük meg. Adjuk hozzá a kockára vágott májat, és fedő alatt pároljuk meg, félig. Közben fűszerezzük,...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Fasírt fokhagymásan
    10

    A száraz zsemléket felkockázzuk, majd annyi langyos tejbe áztatjuk, amennyit felvesz. Ha többet öntöttünk rá, a maradékot nyomkodjuk ki és...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fasírt köménnyel
    4

    A húst megdaráljuk, a zsemléket (vagy kenyeret) kevés langyos vízben megáztatjuk,  aztán jól kinyomkodjuk. A hagymát a lehető legapróbb kockákra...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fasírt lapockából
    2

    A szikkadt zsemléket egy tálba tesszük és teszünk rá langyos vizet úgy, hogy ellepje hagyjuk had szívja meg magát vízzel. Egy másik tálba...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fasírt mustárral
    2

    A szikkadt zsemlét vízbe áztatjuk. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. A darált húst összegyúrjuk a kinyomkodott...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fasírt burgonyával
    4

    A száraz zsemléket felkockázzuk, majd annyi langyos tejbe áztatjuk, amennyit felvesz. Ha többet öntöttünk rá, a maradékot nyomkodjuk ki és majd...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Favágószelet
    4

    A borsót puhára pároljuk és a levétől lecsepegtetjük. Az apró kockára vágott szalonnát ropogósra sütjük, beletesszük a borsót, majd ráöntjük...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Zöldborsós sertésragu
    21

    A forró olajban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a kockákra vágott húst, majd süssük fehéredésig és szórjuk rá a zúzott...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Rántott szelet
    190

    A rántott sertésbordához hasonlóan készítjük el. Mivel a sertéscomb részeit hártyák fedik, ezeket a hártyákat le kell szedni, le kell tisztítani...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >