Sertéshús

A magyar konyha legkedveltebb, legjellegzetesebb ételei sertéshúsból készülnek.Ezeket általában párolással,sütéssel készítjük,de emellett rengeteg más technológiával is igen ízletes ételeket készíthetünk.

  • Fokhagymás tejföllel sült steak
    2

    A hússzeleteket kiklopfolom, sózom és lisztbe forgatom. A burgonyát lereszelem, beleütöm a tojást, hozzákeverek annyi lisztet, amennyit felvesz...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Francia rakott burgonya
    3

    A burgonyát megfőzöm, majd lehűtöm. A tojásokat szintén megfőzöm. A hagymát üvegesre pirítom és hozzáadom a karikára vágott kolbászt,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Erdélyi flekken
    2

    A hússzeleteket egy kissé megveregetem. Megsózom és törött borssal meghintem. Rákenem a zúzott fokhagymát, majd lisztbe mártom. Olajjal megkent...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Erdélyi rakott káposzta fűszeresen
    26

    Két kanál zsiradékban, pirítsd sárgára az apróra vágott hagymát, tedd bele a megtört fokhagymát és a darált húst. Sózd, borsozd, hintsd...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Erdélyi rakott káposzta, kemény tojással
    13

    15 dkg rizst megmosunk és zsírba téve, keveset pirítjuk. Húslevessel feleresztjük és a sütőbe téve, puhára pároljuk 20 dkg sovány sertéshúst...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Erdélyi rakott káposzta
    3

    Két kanál zsiradékban pirítsd sárgára az apróra vágott hagymát. Tedd bele a megtört fokhagymát, a darált húst, sózd, borsozd, hintsd meg...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Erdélyi rakott káposzta
    14

    A káposztát egy tálba teszem, amit felengedek vízzel. Egyszer-kétszer megkeverem a kezemmel és elkezdem kiszedni a káposztát a vízb?l, úgy hogy...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Erdélyi töltött káposzta
    105

    A hagymát megfonnyasztjuk egy kevés olajon, hozzáadjuk a megmosott rizst, és rövid ideig pirítjuk. Ezután hozzáöntjük a darált húshoz, sóval,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Erdélyi töltött káposzta
    25

    A hagymát megfonnyasztjuk kevés olajon, hozzáadjuk a rizst és kevés ideig pirítjuk. Amikor készen van, hozzáöntjük a húshoz, majd sózzuk,...

    • 8 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Tejszínes karaj gombával
    8

    A húsokat kiklopfoljuk, sózzuk, lisztbe forgatjuk, és forró olajban, mindkét oldalát elősütjük, majd lábosba szedjük. A visszamaradt olajban...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >