Sertéshús

A magyar konyha legkedveltebb, legjellegzetesebb ételei sertéshúsból készülnek.Ezeket általában párolással,sütéssel készítjük,de emellett rengeteg más technológiával is igen ízletes ételeket készíthetünk.

  • Fűszeres flekken roston
    0

    A húst kissé kiverjük, és a szeletek szélét bevagdossuk, nehogy sütés közben összeugorjanak. A sót, a borsot, a Piros Aranyat, a mustárt és...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Fűszeres húsgombócok
    2

    Lassú tűzön pirítsuk meg a nagyon apróra vágott fej hagymát, és a 4 szelet bacon-t. Szedjük ki, és pirítsuk meg a visszamaradt olajon az apróra...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Fűszeres sertéskaraj rántva
    1

    A húst hideg vízben 2x átmosom, áttörlöm, kiklopfolom (nem túl vékonyra!!!), majd egy nagy tálcára szorosan egymás mellé fektetem. Egy 2 dl-es...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fűszeres velőgombóc
    7

    A zsemlét, a velőt, a petrezselyemzöldet, a tojásokat, a zsemlemorzsát és a fűszereket összekeverjük. Vizes kézzel, diónyi gombócokat formálunk,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Almás-citromos fasírt
    2

    A hozzávalókat jól összedolgozzuk. Ha lágy a massza, kicsi zsemlemorzsát tehetünk bele. Kis gombócokat vagy nagyobb korongokat gyúrunk, zsemlemorzsába...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Fasírt
    9

    A kenyeret a tejbe áztatjuk, majd kb. 10 perc elteltével jól kicsavarjuk. Közben, a finomra vágott vöröshagymát két evőkanálnyi olajon, üvegesre...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Füstölt tarjával rakott sertéskaraj
    11

    A karajt sózzuk és megütögetjük, majd lisztbe mártjuk. Forró serpenyőben, hirtelen elősütjük. A tarját és a sajtot is szeletekre vágjuk. A...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Flambírozott szűzérme
    0

    Edényben pároljuk meg a felkockázott és enyhén megsózott hagymát. A szűzérmét enyhén sózzuk, borsózzuk meg, majd mustárban forgassuk meg....

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Paradicsomos húsgombóc háziasan
    22

    A ledarált húst összekeverjük a félig megfőtt rizzsel. Sózzuk, törött borsot, tojást, apróra vágott vöröshagymát adunk hozzá. Jól...

    • 6 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Fokhagymás húsgombócok kapormártással
    2

    A darált húst összekeverjük az egész tojással,sóval,borssal zúzott fokhagymával és finomra vágott vöröshagymával. Ha összeállt a massza...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >