Sertéshús

A magyar konyha legkedveltebb, legjellegzetesebb ételei sertéshúsból készülnek.Ezeket általában párolással,sütéssel készítjük,de emellett rengeteg más technológiával is igen ízletes ételeket készíthetünk.

  • Pácolt magyaros sült oldalas
    40

    Először a pácot készítjük el. Egy tálba (amibe majd beleférnek a husik) öntjük az olajat és a paradicsomlevet. Beleszórjuk a sót, borsot,...

    • 3 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Omlós oldalas
    35

    A húst, tetszés szerinti darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és karikára vagdalva, a tepsibe tesszük, "megágyazunk "vele az oldalasnak....

    • 5 személyre
    • 140 perc
    Részletek >
  • Tavaszi töltött dagadó
    30

    A dagadót alaposan megtisztítjuk, és felszúrjuk. A megtisztított sárgarépát kockára vágjuk, és a zöldborsóval együtt, éppen roppanósra...

    • 3 személyre
    • 240 perc
    Részletek >
  • Mustárban pácolt serpenyős tarja
    30

    A tarjaszeleteket alaposan megtisztítjuk, a széleit kicsit bevagdaljuk, hogy sütéskor ne ugorjon össze. Leitatjuk róla a vizet, majd meghintjük...

    • 3 személyre
    • 255 perc
    Részletek >
  • Sertésragu zöldborsóval
    33

    A húst alaposan megtisztítjuk, a hártyás részeket eltávolítjuk, felkockázzuk, és hagyjuk kicsit lecsöpögni. A zöldségeket megtisztítjuk,...

    • 3 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Székely-gulyás
    36

    Ez az étel egy paprikás, tejfölös lében főtt sertéshúsos káposzta, Székely József, egykori Pest megyei főlevéltárnok találmánya, aminek...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Mozzarellás karajtekercs
    28

    A sertéskarajt vékony szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk. Pici sóval meghintjük, majd ráhelyezünk egy sonkaszeletet és egy darab mozzarella...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Ízletes sertéspörkölt
    12

    A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd a füstölt szalonna zsírján megdinszteljük. A tűzről levéve, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Pácolt szűzérmék
    12

    Fokhagymanyomón, az olajba préselem a hagymagerezdeket, majd sózom, borsozom. Alaposan összekeverem, majd a szűzérmék mindkét oldalát bekenem...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Oldalas tepsiben sütve
    40

    Az oldalast sózzuk, grillfűszerrel bedörzsöljük, és a hűtőbe tesszük, egy órára. A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, és a tepsibe rendezzük. A...

    • 6 személyre
    • 100 perc
    Részletek >