Sertéshús

A magyar konyha legkedveltebb, legjellegzetesebb ételei sertéshúsból készülnek.Ezeket általában párolással,sütéssel készítjük,de emellett rengeteg más technológiával is igen ízletes ételeket készíthetünk.

  • Sült malaccomb
    32

    A malac bőrét alaposan megtisztítjuk, megmossuk. A húson, a bőrt négyzethálósan bevagdossuk. A fűszerekből egy-egy mokkáskanállal veszünk,...

    • 6 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Töltött káposzta
    306

    A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Szórd bele a pirospaprikát, alaposan forgasd össze, majd az egészet keverd a darált...

    • 8 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Bécsi szelet
    2

    A hússzeleteket gyengén kiveregetjük, majd megsózzuk,enyhén megborsozzuk. Ezután könnyedén belenyomkodjuk a lisztbe, belemártjuk a felvert tojásba,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Sertésszelet krémmártással
    0

    A hússzeleteket kicsit megütögetjük és kevés olajon megsütjük .Kevés sóval és ételízesítővel megszórjuk a hússzeleteket. A zöldségeket...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Sertéskaraj brokkolival
    0

    Egy serpenyőben felmelegítünk kevés étolajat és belehelyezzük a sertéskaraj szeleteket. Meghintjük a hússzeleteket,sóval és ételízesítővel. Süssük...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Karaj grillezve gyümölcs mártással
    2

    A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, valamint fűszersóval megszórjuk, majd olajba fektetjük. A ribizlit és a szilvát vajon megpároljuk, a fűszerekkel...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Húsos torta
    5

    A sertéshúst darálva vesszük meg, vagy ledaráljuk. Olajon feltesszük rotyogni, sózzuk, borsozzuk, majd rátesszük a bolognai alapot, és reszelünk...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Provancei göngyölt
    38

    A fűszerkeveréknél provance-i fűszerkeverékre gondoltam, amit én házilag szoktam összeállítani, egyenlő arányú morzsolt zsályából, rozmaringból,...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Borzas sertésmáj
    34

    A májat megmosom, majd papírtörlővel leitatom róla a nedvességet. Kisujjnyi vastag szeletekre vágom. Egy tálba, beleteszek három evőkanál...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Csirkemájjal töltött dagadó
    21

    A dagadót megmossuk, szárazra töröljük, felszúrjuk, és a fűszersóval a belsejét jól átdörzsöljük. A csirkemájat megtisztítjuk hártyáitól,...

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >