sertés lapocka

Szaftos, jóízű , de nem jól szeletelhető hús. Darált hús és apró húsokból főzött ételek készítésére alkalmas.

  • Székelykáposzta babérlevéllel
    1

    A csíkokra vágott császárhúst megpirítjuk, a zsírján megfuttatjuk a felszeletelt hagymát és zöldpaprikát. Hozzáadjuk a felkockázott, kicsontozott...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Sertés pörkölt
    95

    A felhevített olajba beletesszük az apróra kockázott vöröshagymát, a sózott fokhagymát, a köménymagot, a kockára vágott húst és úgy lepirítjuk,...

    • 8 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Tarhonya lecsóval
    27

    A tarhonyát forró olajban megpirítjuk, felöntjük forró vízzel, sózzuk, és lefedve, félpuhára főzzük. Egy másik edénybe, belerakjuk a szalonnakockákat,...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Bakonyi ragu tésztával
    32

    A kockára vágott hagymát pároljuk meg az olajon. Amikor üveges, tegyük bele a kockákra vágott paprikát, majd a paradicsomot. Egy kicsit összesütjük...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Bácskai rizses hús
    2

    A rizst megmossuk.A sertéslapockábóll pörköltet készítünk.A paprikát, paradicsomot felkockázzuk.Egy tűzálló tálba öntjük a már majdnem...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Ananászos sertésragu
    8

    A sertéshúst vágjuk kockára, és hagymás zsíron pároljuk meg, a fűszerekkel együtt. Ha már majdnem puha, akkor szórjuk meg liszttel, és engedjük...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Rakott kelkáposzta
    34

    A húsból pörköltet készítesz. A hagymát apróra vágod, kevés zsíron megpárolod. A tűzhelyről levéve rászórsz, tetszés szerint, piros fűszerpaprikát....

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Káposzta bográcsban
    7

    A káposztát vékonyan felszeletelem, a húst apró kockára vágom, a vöröshagymát felkockázom. A zsírt a vöröshagymával, a bográcsban megfonnyasztom,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Lecsós sertéspörkölt
    22

    A hagymán fehéredésig pirítottam a húst, majd fűszereztem. Megszórtam pirospaprikával és annyi vizet öntöttem rá, ami épphogy ellepi. (Nem...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Gulyásleves tarhonyával
    25

    A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, majd zsírját, folyamatos keverés közben, kis lángon kiolvasztom és ráteszem a megtisztított, finomra...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >