sertés lapocka

Szaftos, jóízű , de nem jól szeletelhető hús. Darált hús és apró húsokból főzött ételek készítésére alkalmas.

  • Bakonyi sertéstokány
    183

    Előkészítés: A sertéscombot és a szalonnát csíkokra vágjuk. A gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Töltött krumpli paradicsomos lében főzve
    43

    A burgonyát meghámozzuk és kifúrjuk burgonyalyukasztóval, majd vízbe tesszük, amíg elkészítjük a húsos tölteléket. A húst daráljuk le,...

    • 6 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Rakott húsos lencse
    63

    1. A lencsét egy éjszakára beáztatjuk. 2. Másnap az áztatóvizet leöntjük róla, és annyi vízben tesszük fel főzni, amennyi ellepi. Beletesszük...

    • 6 személyre
    • 110 perc
    Részletek >
  • Rakott karfiol pörköltösen
    24

    A karfiolokat rózsáikra szedjük és bő vízben puhára főzzük, leszűrjük. E közben főzzük ki a 0.6dkg rizst, szűrjük le, mossuk át és tegyük...

    • 6 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Hajdúsági tokány
    4

    A sertéshúst felaprózzuk a vöröshagymával együtt. A hagymát zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, és így 10-12 percig sütjük. Ekkor...

    • 4 személyre
    • 80 perc
    Részletek >
  • Borsos tokány paradicsompürével
    3

    A húst fél cm vastag csíkokra vágjuk és jól megmossuk. Az apróra vágott hagymát aranybarnára pirítjuk, beletesszük a finomra vágott fokhagymát,...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Borsós tokány fűszerpaprikával
    8

    A hagymákat olajon üvegesre pirítjuk, majd az összekockázott húst ráöntjük. Addig pároljuk együtt őket, amíg ki nem fehéredik a hús. Ekkor...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Borsos tokány tarhonyával
    9

    A sertéshúst félujjnyi csíkokra vágjuk, szintúgy a szalonnát is, amit lepirítunk. A félkarikára vágott hagymával összepirítjuk és a húst...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Borsos tokány
    18

    1 kg lapockát vékonyan felcsíkozunk. 3 nagy fej hagymát megpucolunk, majd karikára vágunk. Olajon megfuttatjuk, majd belerakjuk a csíkozott húst....

    • 6 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Tarhonyás hús
    3

    A vöröshagymát finomra aprítjuk,És üvegesre pároljuk olajon.A tűzről lehúzva pirospaprikával meghintjük,elkeverjük és pici vízzel felöntjük.A...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >