sertés lapocka

Szaftos, jóízű , de nem jól szeletelhető hús. Darált hús és apró húsokból főzött ételek készítésére alkalmas.

  • Füstölt sertéspörkölt, nokedlivel
    0

    A finomra vágott vöröshagymát szépen lepirítjuk a fokhagymával együtt. Ezután öntsük hozzá egy kevés vizet és ismét pirítsuk le. Amikor...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Székely-gulyás
    36

    Ez az étel egy paprikás, tejfölös lében főtt sertéshúsos káposzta, Székely József, egykori Pest megyei főlevéltárnok találmánya, aminek...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Kőrösi csepleszes májas
    15

    A cseplesz a sertés hashártyája. Ezért a nyersanyagok felsorolásnál, 3 db hájat írtam, ami természetesen 3 db komplett hashártyát jelent. A...

    • 12 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Brassói kicsit másképp
    17

    A húst 3 x 3 cm kockára vágjuk. 1 dl olajban elkeverem a mustárt, ételízesítőt, az átnyomott fokhagymával. Egy jól záródó edényben, pár...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Hentes tokány
    14

    A szalonnát 1 centis csíkokra vágjuk, a zsírban előpároljuk. Mikor már kisült a szalonna zsírja, beletesszük a vöröshagymát, és abban üvegesre...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Csicsókás gulyásleves
    25

    A húst apró kockára vágjuk és hideg vízbe tesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk és apró kockára vágjuk, majd egy kis tálba félretesszük....

    • 6 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Rizses hús kuktában
    40

    Az elkészítéshez kuktát használok. Az olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és az egyik paprikát. A húst kockára vágom. A...

    • 4 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Mézes-fokhagymás sertés apróhús
    30

    A zúzott fokhagymát az olívaolajjal, a citromlével, a mézzel, a szójaszósszal, frissen őrölt borssal, kakukkfűvel és egy pici sóval összekeverem. Beleforgatom...

    • 2 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Sertéstokány mexikói szószban
    13

    A kockára vágott vöröshagymát az olajon megpárolom, majd ráteszem az apróra vágott fokhagymát és a csíkokra vágott húst. Sózom, borsozom...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Sertésflekken édesburgonyával, zöldségekkel sütve
    18

    A lapockát (lehet akár tarjából is) szeletekre vágjuk, befűszerezzük (én Flekken fűszersót használtam) és egy picit kiolajozott tepsi aljára...

    • 6 személyre
    • 80 perc
    Részletek >