Séfünk receptjei

  • Fahéjas zöld almachips
    0

    Cukorból, az egész fahéjból és 1 liter vízből szirupot főzünk. Hagyjuk legalább 40-50 percen keresztül főni, hogy jó intenzív fahéj íze...

    • 6 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Gyömbéres szőlőkompót
    0

    Kb 500 gr cukorból és egy liter vízből, szirupot főzünk. Akkor jó, amikor feloldódott a vízben a cukor és egy picit sárgás árnyalatú lesz...

    • 8 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Chilis szederlekvár
    0

    A chilit vágjuk félbe és kaparjuk ki a magjait. Így meghagyjuk a kellemes pikáns ízt, de a maró hatástól megszabadulunk. Ízlés szerint tegyünk...

    • 12 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Levendulás sárgabarack lekvár
    0

    A kimagozott, félbevágott sárgabarackot ízlésünk szerinti cukor mennyiséggel sűrűsödésig főzzük. Ne ijedjünk meg, ha elkezd barnulni. Az...

    • 6 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Szegfűborsos cseresznye szörp
    0

    A cseresznyét kimagozzuk és felrakjuk főni a szájízünknek megfelelő cukor mennyiséggel. Szárazon egy forró serpenyőben lepirítjuk a szegfűborsot,...

    • 12 személyre
    • 30 perc
    Részletek >