sárgarépa

Világszerte ismert és használt, magas beltartalmi értékű, jó élettani hatású zöldségféle. A magyar konyhában számos leves nélkülözhetetlen alapanyaga.A szép hengeres formájú, narancssárga répákat vásároljuk, melyek nem ágaznak el, a felső részén, közvetlenül a levél alatt nem zöld színű. Ha levélzettel együtt árulják mindig azt nézzük, hogy a levélzet friss, üde zöld legyen, ne legyen fonnyadt, megbarnult, akkor a répa is biztosan friss, lédús.

  • Csirkemell vadasan
    9

    A csirkemellfiléket hosszúkás csíkokra vágjuk, de szeletben is elkészíthetjük. A húsokat sózzuk és olajon elősütjük. A répákat, miután...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Csirkemell grillezett zöldségekkel
    37

    A csirkehúsból 4 nagyobb, nyitott szeletet vágunk, majd vékonyra kiklopfoljuk. Finoman megsózzuk, és félretesszük. 2-3 evőkanálnyi étolajban...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Baconbe tekert csirkemell
    20

    A csirkemellfiléket sózzuk,borsozzuk,betekerjük szeletelt baconnel.Egy serpenyőben olajat melegítünk és ropogósra sütjük. A zöldségeket csíkokra...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Csirkeszárny szezámmagos köntösben
    12

    A csirkeszárnyakat sózzuk. Lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába (szórunk bele szezámmagot) forgatjuk. Bő forró olajban sütjük, közepes...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Csirkepaprikás vadasan
    68

    A fiatal csirkét alapos mosás után darabokra vágom, utána jól lecsurgatom. A felhevített zsíron zsemleszínűre pirítom az apróra vágott vöröshagymát,...

    • 1 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Tésztasaláta
    6

    A penne tésztát sós vízben kifőzzük,leszűrjük és lecsepegtetjük. A sárgarépát csíkokra vágjuk,a rukkolát alaposan megmossuk. A majonézt...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Csirkés tortillatekercs
    0

    A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport és az olajat. Langyos vízzel, fokozatosan, lágy tésztává gyúrjuk. Befedve, 15 percig...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >