sárgarépa

Világszerte ismert és használt, magas beltartalmi értékű, jó élettani hatású zöldségféle. A magyar konyhában számos leves nélkülözhetetlen alapanyaga.A szép hengeres formájú, narancssárga répákat vásároljuk, melyek nem ágaznak el, a felső részén, közvetlenül a levél alatt nem zöld színű. Ha levélzettel együtt árulják mindig azt nézzük, hogy a levélzet friss, üde zöld legyen, ne legyen fonnyadt, megbarnult, akkor a répa is biztosan friss, lédús.

  • Csípős-savanyú leves
    67

    A csirkehúst vékony csíkokra vágjuk és az alaplében megfőzzük. A répát gyufaszál méretűre felvágjuk és a léhez adjuk. Ezzel 8 percig...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Csirkeragu leves
    18

    A csirkehúst megtisztítjuk, esetleg kifilézzük, majd kockákra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk, olívaolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Csirkecomb párolva
    7

    A csirkecombokat sózzuk és a párolóedénybe helyezzük őket. 75-90 percig, fedő alatt, készre pároljuk. A sárgarépát kockára vágjuk és pároló...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Csirkecombok fokhagymás zöldségmártással
    15

    Az olajon süssük ki a szeletekre vágott szalonna zsírját, a szalonnát vegyük ki, és a zsiradékban süssük elő-oldalanként kb. 2 percig-a megmosott,...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Csirkegombóc leves
    8

    A csirkemelleket kicsontozzuk. A megtisztított zöldségeket vékony karikákra vágjuk és a csontokkal, egész vöröshagymával 3 liter hideg vízben...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Csirkemell spanyolosan
    3

    Megmossuk a húst, leitatjuk és lisztben megforgatjuk. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, amikor már jó forró, beletesszük a húst és 3 percig...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Karácsonyi kocsonya
    5

    A lapocka kivételével, az összes húst jól megtisztítjuk. Ha szükséges, a szőrösen maradt lábat, farkat a gázlángon kissé lepörköljük,...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Csirkemell fehérboros-tejszínes mártásban
    45

    A húst megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk-borsozzuk, és lisztben megforgatjuk. Egy serpenyőben a vajat felmelegítjük, a húst a vajban...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Almás csirke szójamártással
    5

    A csirkét csíkokra vágjuk. Sóval, borssal bedörzsöljük és lábasban, a fele vajon, fehéredésig sütjük. Ezután lefedjük és időnként megkeverve,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Csirkemell roston, joghurtos salátával
    8

    A csirkemellfilét szeletekre vágjuk. Serpenyőben, napraforgó étolajon, só, bors, ételízesítő hozzáadásával, fűszerezve, szép aranysárgára...

    • 2 személyre
    • 20 perc
    Részletek >