sárgarépa

Világszerte ismert és használt, magas beltartalmi értékű, jó élettani hatású zöldségféle. A magyar konyhában számos leves nélkülözhetetlen alapanyaga.A szép hengeres formájú, narancssárga répákat vásároljuk, melyek nem ágaznak el, a felső részén, közvetlenül a levél alatt nem zöld színű. Ha levélzettel együtt árulják mindig azt nézzük, hogy a levélzet friss, üde zöld legyen, ne legyen fonnyadt, megbarnult, akkor a répa is biztosan friss, lédús.

  • Csülkös bableves
    24

    Előző este átválogatjuk a babot, megmossuk a csülköt és külön-külön tálban, mindkettőt beáztatjuk, hideg vízbe. Másnap leszűrjük, leöblítjük...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Csülkös bableves
    9

    A csülköt megmosom és annyi hideg, sós vízben teszem fel főni, hogy ellepje. Kb. 1,5 órán át, félig puhára párolom. A babot, 1,5-2 liter...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Csülök-kocsonya
    125

    A csülköt megmossuk, fazékba tesszük és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a megtisztított vöröshagymát, a babérlevelet,...

    • 4 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Cukkinis krumplileves
    5

    Olajat felmelegítjük, beletesszük a fokhagymát és a felszeletelt paradicsomot. Az egészet megdinszteljük. Ezután felöntjük vízzel, és belerakjuk...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Édesburgonyaleves
    5

    Hámozzuk meg a burgonyát, mossuk meg, vágjuk kockára és 30 g olvadt vajban, hevítsük fel egy lábasban. A kockákat szórjuk be egy kevéske sóval...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Friss saláta paprikásan
    26

    A fejes salátát, jégsalátát, az uborkát, a lila hagymát, a paprikát és a paradicsomot csíkokra felvágjuk. A zöldségeket egy tálba halmozzuk,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Cobb saláta
    11

    A saláta összetevőit kisebb darabokra vágjuk . A Cobb salátát különböző módon lehet tálalni. Használjunk egy nagy, kerek, salátás tálat....

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Tészta saláta
    20

    A spagettit sós vízben kifőzzük és kihűtjük. Az öntetet készítjük el először: A joghurtot összekeverjük a majonézzel és a fűszerekkel. Ha...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Csalamádé olívával
    3

    A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a káposztát, sárgarépát, a vöröshagymát vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk és egy fél órát állni,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Pirított lilakáposzta
    11

    A káposztákat legyaluljuk. A répát, hagymát csíkokra vágjuk, a gombát pedig vékony szeletekre. Az olajat felmelegítjük és beleszórjuk a...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >