sárgarépa

Világszerte ismert és használt, magas beltartalmi értékű, jó élettani hatású zöldségféle. A magyar konyhában számos leves nélkülözhetetlen alapanyaga.A szép hengeres formájú, narancssárga répákat vásároljuk, melyek nem ágaznak el, a felső részén, közvetlenül a levél alatt nem zöld színű. Ha levélzettel együtt árulják mindig azt nézzük, hogy a levélzet friss, üde zöld legyen, ne legyen fonnyadt, megbarnult, akkor a répa is biztosan friss, lédús.

  • Fehérboros nyúlbecsinált
    4

    Tisztítsuk meg, mossuk át és daraboljuk 10 részre a nyulat. Ezután adjunk hozzá 3 liter vizet. Főzzük fel és fölözzük le a habját. Tegyük...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Diós rántott sajt, répás burgonyapürével
    1

    A sajtot nyolc szeletre vágom, majd a szeleteket félbe vágom. A tojásokat szétválasztom és 1 tojás sárgáját félreteszek. A megmaradt tojást...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Diós répasüti
    6

    A hozzávalókat összekeverjük egy nagy tálban, robotgéppel. Kikent, lisztezett formában, 180 fokon, 1 óráig sütjük (légkeveréses sütőben,...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Sárgarépa torta
    7

    A sárgarépát lereszeljük és ketté osztjuk. Két tésztát készítünk: 1.tészta: Sárgarépához hozzáütünk 4 db tojást és mindenből a...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Diós sárgarépatorta gyömbérrel
    7

    A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, gyömbért, szegfűszeget, szerecsendiót és a sót egy tálban összekeverem. A vajat a...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Édes-savanyú csirke
    6

    A filézett csirkemellet apró kockákra vágjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A húst beletesszük egy edénybe, majd összekeverjük keményítővel és...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Spagetti gazdagon
    22

    Kifőzzük a tésztát és melegen tartjuk. A hagymát megpirítjuk és a következőket tesszük rá sorrendben: zúza, répa, kaliforniai paprika, sárgarépa,...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Brokkolis palacsinta
    4

    A brokkolit megpároljuk a párolóedényben. Hagyományos módon, palacsintákat sütünk. Elkészítjük a mártást: A megpucolt zöldségeket felszeleteljük,...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Zelleres kevert saláta
    24

    A zöldségeket vékonyan szeleteljük le, majd vágjuk csíkokra. Ha ez nem megy, akkor reszeljük le. Tépkedjük hozzá a jégsalátát, majd forgassuk...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Almás-majonézes kukorica saláta
    5

    A kukoricát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük, az almát megmossuk, magházát kiemeljük,...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >