sárgarépa

Világszerte ismert és használt, magas beltartalmi értékű, jó élettani hatású zöldségféle. A magyar konyhában számos leves nélkülözhetetlen alapanyaga.A szép hengeres formájú, narancssárga répákat vásároljuk, melyek nem ágaznak el, a felső részén, közvetlenül a levél alatt nem zöld színű. Ha levélzettel együtt árulják mindig azt nézzük, hogy a levélzet friss, üde zöld legyen, ne legyen fonnyadt, megbarnult, akkor a répa is biztosan friss, lédús.

  • Erdélyi csorba leves zöldbabbal
    57

    Az olajban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, őrölt pirospaprikát. Beletesszük a kockára vágott húst, és megfőzzük. Közben egy...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Erőleves cérnametélttel
    37

    A csontot aprítsuk fel, forrázzuk le, majd öblítsük le. A darált húst jól keverjük össze a tojásfehérjével és a paradicsompürével, majd...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Erőleves májgombóccal
    4

    A csontot aprítsuk fel, forrázzuk le, majd öblítsük le. A darált húst jól keverjük össze a tojásfehérjével és a paradicsompürével, majd...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Fácánleves zöldségesen
    2

    A fácánt feldaraboljuk. A pácléhez valókat megtisztítjuk, a vöröshagymát 4–5 felé vágjuk, majd az egészet összeöntjük a vízzel. Beletesszük...

    • 6 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Fácánleves borókabogyóval
    2

    A feldarabolt fácánt felöntöm annyi hideg vízzel, hogy ellepje. Ha a víz felforrt, lehabozom, beledobom a megtisztított vöröshagymát egészben,...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Bolognai penne sütve
    77

    A tésztát sós vízben kifőzzük. Közben, az olajon megfonnyasztott hagymához adjuk a répát és a húst, majd megpirítjuk. Hozzáadjuk a KNORR...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Mustáros pulykacomb
    8

    A pulykacombot kockára vágjuk és a kevés vízben leforrázzuk. A hagymát finomra vágjuk és elkezdjük pirítani, kevés olajon. Rárakjuk a húst...

    • 4 személyre
    • 85 perc
    Részletek >
  • Bableves fehérborosan
    6

    Előző este a babot beáztatjuk. A füstölt és füstöletlen (sertés-marha) húst, kb. 2 liter vízben megfőzzük, majd a húst kivesszük belőle. A...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Fehér húsos rizs
    4

    Hármunknak, két napra, másfél bögre rizst főztem, sóval, petrezselyemmel, pici piros paprikával és fele vízzel, fele zöldség lével (ha már...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Fehérboros nyúlbecsinált
    4

    Tisztítsuk meg, mossuk át és daraboljuk 10 részre a nyulat. Ezután adjunk hozzá 3 liter vizet. Főzzük fel és fölözzük le a habját. Tegyük...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >