sárgarépa

Világszerte ismert és használt, magas beltartalmi értékű, jó élettani hatású zöldségféle. A magyar konyhában számos leves nélkülözhetetlen alapanyaga.A szép hengeres formájú, narancssárga répákat vásároljuk, melyek nem ágaznak el, a felső részén, közvetlenül a levél alatt nem zöld színű. Ha levélzettel együtt árulják mindig azt nézzük, hogy a levélzet friss, üde zöld legyen, ne legyen fonnyadt, megbarnult, akkor a répa is biztosan friss, lédús.

  • Saláta földimogyoróval ízesítve
    5

    A hozzávalókat csak össze kell keverni, hűtőbe tenni és pár óra múlva fogyasztható.

    • 4 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Narancsos répaturmix
    9

    A hozzávalókat megtisztítom, apróra vágom és turmixgépben pürésítem. Kiváló reggeli ital.

    • 1 személyre
    • 2 perc
    Részletek >
  • Saláta curryvel
    10

    A sárgarépát meghámozom, lereszelem és elkeverem a citromlével és a fűszerek felével. A zellert meghámozom, metéltre vágom, citromlével és...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fogyókúrás leves
    1

    A paradicsompüré és a káposzta kivételével, tegyünk minden zöldséget nagy főzőedénybe, a tetszés szerint használt fűszerekkel együtt. Adjuk...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Fokhagymás busafilé piritott zöldséggel
    1

    A busafiléket sóval, borssal, zúzött fokhagymával fűszerezzük, és megsütjük. A körethez a megtisztított sárgarépát, a kaliforniai paprikát,...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Francia saláta
    29

    A répákat, a krumplit, az almát és az uborkát vágd kis kockákra és keverd össze a zöldborsóval. (Ha a zöldséget frissen főzted, vagy pároltad,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Francia saláta karalábéval
    15

    A zöldséget apró kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük. Utána leszűrjük, hideg vízzel leöntjük. A megfőtt burgonyát, a megtisztított...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Franciás csirkeragu
    3

    A répákat karikára vágjuk, a zellert és a hagymát nagyjából ugyanakkora kockákra, a húst is kockázzuk. A répákat, zellert, borsót, hagymát,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Francia saláta kukoricával
    12

    A krumplit, a kukoricát, a borsót és a sárgarépát megpucolom. A krumplit és a sárgarépát kockára vágom. Ezután puhára párolom a zöldségeket....

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Frankfurti leves répával
    21

    Egy 3 literes lábasba apróra vágjuk a kelkáposztát, beletesszük a sárgarépát, virslit, a vöröshagymát belereszeljük. Megfűszerezzük az...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >