sárgarépa

Világszerte ismert és használt, magas beltartalmi értékű, jó élettani hatású zöldségféle. A magyar konyhában számos leves nélkülözhetetlen alapanyaga.A szép hengeres formájú, narancssárga répákat vásároljuk, melyek nem ágaznak el, a felső részén, közvetlenül a levél alatt nem zöld színű. Ha levélzettel együtt árulják mindig azt nézzük, hogy a levélzet friss, üde zöld legyen, ne legyen fonnyadt, megbarnult, akkor a répa is biztosan friss, lédús.

  • Frankfurti leves kétféle virslivel
    31

    A felkockázott szalonnát zsírjára sütöm, megfuttatom rajta a köménymagot, az apró kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát....

    • 6 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Libagulyás
    38

    A libacombokat kicsontozom, a felesleges, zsíros részeket levágom, felaprítom, és kisütöm. A húst kockára vágom. A libahájból kisült töpörtyűt...

    • 6 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Mascarponés répatorta
    11

    A diót durvára daráljuk, a répát pedig kis lyukú reszelőn lereszeljük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a répát, az olajat,...

    • 6 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Halas kelkáposztabatyu tejszínes hagymával
    5

    A káposztafejről 16 db levelet levágok, megmosom, majd forrásban lévő, sós vízbe teszem. 3-4 percig főzöm, majd leöntöm a főzővizet, és...

    • 4 személyre
    • 80 perc
    Részletek >
  • Saláta tokaji aszú balzsamecettel
    6

    A hozzávalókat tetszőlegesen feldarabolom, meglocsolom az olajjal és a balzsamecettel. Összekeverem, és pár órára hűtőbe teszem.

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Egyszerű répatorta
    10

    A tojásokat válasszuk szét, a citrom héját reszeljük le, majd facsarjuk ki a levét. A megpucolt répát (kis lyukú reszelőn) reszeljük le. A...

    • 10 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Csirkemájas rizottó
    55

    Az olaj felén megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a zöldborsót és a felkockázott sárgarépát. Megszórom ételízesítővel,...

    • 4 személyre
    • 55 perc
    Részletek >
  • Csirkemell falatok padlizsánnal
    24

    A csirkehúst csíkokra vágom, 2 ek. olajat a fűszersóval elkeverem. és a húshoz adom. Összekeverem, és hűtőbe teszem. A sárgarépát, lilahagymát...

    • 4 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Vörös lencsés-bulguros egytálétel
    4

    Kevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát, minden hozzávalót hozzáadunk, majd 6 dl vízzel felengedjük. 30-40 percig főzzük (amíg a bulgur...

    • 2 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Fahéjas paradicsomleves
    4

    A hagymát felaprítjuk, és a vajon megpirítjuk. A répát megpucoljuk, lereszeljük, és a hagymához adjuk. Néhány percig pirítjuk, majd felöntjük...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >