sárgarépa

Világszerte ismert és használt, magas beltartalmi értékű, jó élettani hatású zöldségféle. A magyar konyhában számos leves nélkülözhetetlen alapanyaga.A szép hengeres formájú, narancssárga répákat vásároljuk, melyek nem ágaznak el, a felső részén, közvetlenül a levél alatt nem zöld színű. Ha levélzettel együtt árulják mindig azt nézzük, hogy a levélzet friss, üde zöld legyen, ne legyen fonnyadt, megbarnult, akkor a répa is biztosan friss, lédús.

  • Tárkonyos csirkeraguleves tejszínnel
    19

    Az olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Ezután hozzáadom a felaprított répákat, a felszeletelt gombát,...

    • 8 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Zöldséges-rizses csirkemáj
    37

    Kuktafazékban, az olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadom a rizst, zöldborsót és a felkockázott répákat. Megszórom...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Házi Kubu
    10

    A hozzávalókat meghámozzuk, feldaraboljuk, beletesszük egy lábasba, hozzáadjuk a citromok levét illetve a cukrot. Ezután annyi vízben puhára...

    • 8 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Szaggatott tésztaleves
    17

    A zöldségeket megtisztítjuk, és felkarikázzuk. Egy lábasban kevés olajat hevítünk, majd a zöldségeket rádobjuk, és rövid ideig dinszteljük....

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Zöldséges fusilli
    10

    A sárgarépát megtisztítom, a paprikát kicsumázom. A póréhagymát felkarikázom, a paprikát és a répát kis darabokra aprítom. Kevés olajon,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Zöldségleves csirkével
    29

    Az olajon megdinsztelem a felaprított zöldségeket és az apróra vágott fokhagymát. Megszórom finom liszttel, pirítom pár percig, félrehúzom,...

    • 6 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Kacsanyak leves
    13

    A leveshez pecsenyekacsa nyakakat vettem. Tettem bele pár darab zúzát és szívet is. A zöldségeket megtisztítjuk. A pecsenyekacsa nyakakat, zúzát...

    • 6 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Gombás-kolbászos burgonyaleves tejszínnel
    28

    A vöröshagymát és a szalonnát apróra, a zöldségeket, kolbászt karikákra, a gombát vékony szeletekre, a burgonyát kis kockákra vágtam. A...

    • 6 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Frankfurti leves kétféle virslivel
    31

    A felkockázott szalonnát zsírjára sütöm, megfuttatom rajta a köménymagot, az apró kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát....

    • 6 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Libagulyás
    38

    A libacombokat kicsontozom, a felesleges, zsíros részeket levágom, felaprítom, és kisütöm. A húst kockára vágom. A libahájból kisült töpörtyűt...

    • 6 személyre
    • 90 perc
    Részletek >