sárgarépa

Világszerte ismert és használt, magas beltartalmi értékű, jó élettani hatású zöldségféle. A magyar konyhában számos leves nélkülözhetetlen alapanyaga.A szép hengeres formájú, narancssárga répákat vásároljuk, melyek nem ágaznak el, a felső részén, közvetlenül a levél alatt nem zöld színű. Ha levélzettel együtt árulják mindig azt nézzük, hogy a levélzet friss, üde zöld legyen, ne legyen fonnyadt, megbarnult, akkor a répa is biztosan friss, lédús.

  • Tavaszi sali
    25

    A joghurtot egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a kaporlevelet és a zúzott fokhagymát. Ezeket jól összekeverjük, és sóval ízesítjük. A...

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Halgulyás
    12

    A meghámozott és kockára vágott hagymát olajon megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük vízzel. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt...

    • 6 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Frankfurti kacsaleves
    29

    Ezt a leves úgy készítettem el, mint a frankfurti levest, csak virsli helyett kacsa húst használtam. A kacsa bármely része felhasználható, én...

    • 6 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Nyakleves
    16

    A kacsanyakat kettévágom, és beáztatom kicsit. Közben megtisztítom a zöldségeket. A répaféléket hasábra szoktam vágni, a zellert és karalábét...

    • 6 személyre
    • 200 perc
    Részletek >
  • Zúzás-májas rizottó
    18

    Ebbe a rizottóba, kedvünk szerint bármilyen szárnyas aprólékot tehetünk. Én kacsa és csirkezúzából, meg csirkemájból készítem. A tisztítás...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Édes finomfőzelék
    24

    A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a sárgarépát apró kockára vágjuk. Annyi vízben, hogy kicsit túlérje, puhára főzzük a zöldségeket. Meghintjük...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Csirkés-zöldséges pirított tészta
    41

    A spagettit a szokásos módon kifőzzük, alaposan lecsepegtetjük, majd félretesszük. A sárgarépát megtisztítjuk, és vékony gyufaszálnyi csíkokra...

    • 3 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Lencsegulyás
    45

    A lencsét nem árt egy-két órával hamarabb beáztatni. Ha már megszívta magát, akkor ételízesítős vízben megfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Gyöngybab leves
    31

    A babot a főzés előtti nap estéjén bő, meleg vízbe áztatjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát apróra, a krumplit nagyobbra kockázzuk,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Tavaszi töltött dagadó
    30

    A dagadót alaposan megtisztítjuk, és felszúrjuk. A megtisztított sárgarépát kockára vágjuk, és a zöldborsóval együtt, éppen roppanósra...

    • 3 személyre
    • 240 perc
    Részletek >