sárgarépa

Világszerte ismert és használt, magas beltartalmi értékű, jó élettani hatású zöldségféle. A magyar konyhában számos leves nélkülözhetetlen alapanyaga.A szép hengeres formájú, narancssárga répákat vásároljuk, melyek nem ágaznak el, a felső részén, közvetlenül a levél alatt nem zöld színű. Ha levélzettel együtt árulják mindig azt nézzük, hogy a levélzet friss, üde zöld legyen, ne legyen fonnyadt, megbarnult, akkor a répa is biztosan friss, lédús.

  • Báránybecsinált
    29

    Tisztítsuk meg a húst, vágjuk kockákra és adjunk hozzá annyi vizet, hogy ellepje. Ha felfőtt, vegyük lejjebb a tüzet és dolgozzuk bele a felkarikázott...

    • 6 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Klasszikus húsleves
    9

    A marhahúst és a csontot hideg vízben felrakjuk főni. Ha felforrt, habozzuk le, és zöldségeljük be az előkészített zöldségekkel. Adjuk hozzá...

    • 6 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Nyúlleves
    5

    A a sárgarépát, petrezselyemgyökeret meghámozzuk, kockára vágjuk. Olajon elkezdjük pirítani, kb. 2 perc után, hozzáadjuk a húst, azt is átpirítjuk....

    • 6 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Pontyszeletek roston, roppanós salátalevelekkel
    0

    A halfiléket vágjuk 2-3 ujjnyi darabokra. Sózzuk be őket és akár citromlevet is facsarhatunk rá. A jégsalátát tépkedjük bele egy tálba vagy...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Citromos borjúragu leves
    0

    A vajat olvasszuk fel,majd futtassuk meg rajta a karikára vágott póréhagymát egy csipetnyi sóval. Közben vágjuk kockára a borjúcombot. Rakjuk...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Tárkonyos raguleves csirkemellből
    1

    A hagymát aprítsuk fel és kevés olajon futtassuk meg. A csirkemellfilét kockára vágjuk és rakjuk rá a csirkemellre. A répát és zöldséget...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Vitaminsaláta
    1

    A salátát szórjuk egy nagy tálba. Az almát hámozzuk meg, vágjuk kockára, és adjuk hozzá a salátához. A sárgarépát tisztítsuk meg, vágjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tárkonyos halleves
    0

    A halfiléket kockára vágjuk, sózzuk, törött borssal fűszerezzük. A zöldségféléket megtisztítjuk. A vöröshagymát finomra, a zöldségeket...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Sertésszelet krémmártással
    0

    A hússzeleteket kicsit megütögetjük és kevés olajon megsütjük .Kevés sóval és ételízesítővel megszórjuk a hússzeleteket. A zöldségeket...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Savanyított bableves tarhonyával
    25

    A megmosott, sótól kiáztatott, füstölt húst kockákra vágjuk, és egy nagyobb edénybe helyezzük. Felöntjük vízzel, és feltesszük főni....

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >