sárgarépa

Világszerte ismert és használt, magas beltartalmi értékű, jó élettani hatású zöldségféle. A magyar konyhában számos leves nélkülözhetetlen alapanyaga.A szép hengeres formájú, narancssárga répákat vásároljuk, melyek nem ágaznak el, a felső részén, közvetlenül a levél alatt nem zöld színű. Ha levélzettel együtt árulják mindig azt nézzük, hogy a levélzet friss, üde zöld legyen, ne legyen fonnyadt, megbarnult, akkor a répa is biztosan friss, lédús.

  • Diétás palócgulyás
    0

    A hagymákat kókusz zsíron alaposan megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst. Ezt is pirítsuk meg, ezután szórjuk meg pirospaprikával és jó erősen...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Fahéjas-vörösboros marharagu, zöldségekkel
    0

    A pofahúst daraboljuk fel és nagyon forró lábosban pirítsuk meg. Ezután szedjük ki és ugyanebben a lábasban pirítsuk meg a hagyát a fahéjjal...

    • 2 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Mustáros pulykacomb
    0

    A pulykacombot vágjuk csíkokra és kevés vízben forrázzuk le. A hagymát vágjuk apróra és kevés olajon pároljuk meg, majd tegyük rá a húst,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Gulyásleves
    0

    A vöröshagymát vágjuk apróra és pároljuk meg a zsíron. Adjuk hozzá a kockákra vágott húst és pirítsuk addig, amíg a húskockák minden oldala...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Ázsiai lazacleves
    0

    Csíkozzuk fel az összes zöldséget. A póréhagymát a gyömbérrel és a fokhagymával együtt kezdjük el egy kevés olajon párolni. Ezután mehet...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Répatorta
    0

    A répát hámozzuk meg és reszeljük le. A cukrot keverjük ki a tojások sárgájával és 1 rúd vaníliával egészen fehéredésig, majd mehet be...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Bárányhús-gombóc leves
    35

    A sárgarépát, a zellergumót és a fehérrépát felaprítjuk és forró olajon pirítani kezdjük. Amikor megpirultak, megszórjuk egy kanál pirospaprikával,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Tyúkhúsleves
    11

    A tyúkot beletesszük egy nagy fazékba, amit felöntünk vízzel. Beletesszük a tisztított, hasábokra vágott zöldségeket. Sóval, egész borssal,...

    • 4 személyre
    • 150 perc
    Részletek >
  • Lazacszelet grillezett zöldségekkel
    0

    A lazacszeleteket sózzuk.Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat és az olívaolajat felesbe. Amikor forró belehelyezzük a lazac szeleteket és 3-3...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Húsvéti “tojáscsirkék” salátaágyon
    0

    A tojásokat erősen sós, forró vízben körülbelül 10 perc alatt készre főzzük, majd jeges vízben azonnal lehűtjük. Azután szépen megpucoljuk...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >