sárgaborsó

A feles borsóhoz hasonlóan kiváló püré, leves és más zöldségételek készíthetők belőle. Leggyakrabban füstölt sonkával tálaljuk.

  • Sárgaborsó krémleves
    5

    A sárgaborsót beáztatjuk, előző este. A leveskockát felrakjuk főni. Ha forr, beleöntjük a sárgaborsót és a fűszereket. Puhára főzzük...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Fokhagymás sárgaborsó krémleves
    5

    A sárgaborsót külön, sós vízben, puhára főzzük és leturmixoljuk. A vajat megolvasztjuk és belereszeljük, vagy fokhagymanyomóval belenyomjuk...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Borsó krémleves mustárosan
    4

    Az átválogatott sárgaborsót, félórával a főzés előtt be kell áztatni, majd fel kell rakni főni, az apróra vágott hagymával, átpréselt...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >