sárgaborsó

A feles borsóhoz hasonlóan kiváló püré, leves és más zöldségételek készíthetők belőle. Leggyakrabban füstölt sonkával tálaljuk.

  • Sárgaborsó krémleves
    16

    A sárgaborsót és a répát átmostam, majd hideg vízben feltettem főni. A vöröshagymát egészben teszem bele. Lassú tűzön, puhára főzöm. Fűszerezem...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Tárkonyos sárgaborsó leves
    1

    A megtisztított sárgaborsót megfőzzük sós vízben. Kevés olajon megpirítjuk a kis darabokra vágott szalonnát, majd kiszedjük.A zsiradékba beletesszük...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Szendvicskrém sárgaborsóból
    4

    Sós vízben megfőzzük a sárgaborsót, leszűrjük, majd a többi hozzávalóval összekeverjük

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Sárgaborsó főzelék
    3

    Az apróra vágott vöröshagymát egy lábasban üvegesre dinszteljük. Az előzetesen (kb. 3-4 óra) vízbe áztatott, majd jól átmosott sárgaborsót...

    • 2 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Sárgaborsó krémleves
    1

    Az átválogatott sárgaborsót félórával a főzés előtt be kell áztatni, majd fel kell rakni főni az apróra vágott hagymával, átprésel fokhagymával...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Sárgaborsó-főzelék
    2

    Az előző napon beáztatott borsót leszűrjük, leöblítjük. Füstölt lében kezdjük el főzni. Hozzáadjuk a megtisztított vöröshagymát. Világos...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Sárgaborsókrém
    1

    A sárgaborsót előző este áztassuk be hideg vízbe. Másnap főzzük puhára, ami 60 percet vesz igénybe. A lecsöpögtetett borsó 1/4-ét félre...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Sárgaborsókrémleves
    5

    A sárgaborsót pár órára beáztatjuk. Amikor megduzzadt, leöblítjük, és feltesszük főni a füstölt lében, de öntünk mellé még 3-4 dl vizet...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Borsókrém mustárosan
    2

    A sárgaborsót, a fűszerekkel együtt felrakjuk főni. Ha megfőtt, leszűrjük és a vajjal, mustárral együtt összetörjük és krémes állagúra...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Sárgaborsó leves
    4

    A sárgaborsót, 2-3 órára beáztatjuk. A hagymát finomra vágjuk és a zöldségekkel együtt megpároljuk. Fűszerezzük, majd ha félig megpuhultak...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >