sárgaborsó

A feles borsóhoz hasonlóan kiváló püré, leves és más zöldségételek készíthetők belőle. Leggyakrabban füstölt sonkával tálaljuk.

  • Sárgaborsóleves kolbásszal
    9

    A sárgaborsót beáztatjuk, legalább egy pár órára, majd megmossuk, és feltesszük főni, a felszeletelt hagymával, fokhagymával, leveskockával...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Sárgaborsó leves joghurttal
    3

    A sárgaborsót beáztatjuk 30 percre, majd a fűszerekkel együtt, felrakjuk vízbe főni. Puhára főzzük, közben a lisztet kikeverjük a joghurttal,...

    • 4 személyre
    • 65 perc
    Részletek >
  • Sárgaborsó főzelék 2
    3

    Az előző napon beáztatott borsót leszűröm, leöblítem. Füstölt lében kezdem el főzni. Hozzáadom a megtisztított vöröshagymát. Világos...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Dhal
    4

    A sárgaborsót minőségétől függően, áztassuk 1-3 órát. Szűrőben csurgassuk le. Vastag falú fazékban, pirítsuk üvegesre a hagymalét,...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Borsó krémleves
    0

    Az átválogatott sárgaborsót, fél órával a főzés előtt, be kell áztatni, majd fel kell rakni főni, az apróra vágott hagymával, átpréselt...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Felesborsó főzelék
    8

    Előző este beáztatom a borsót, kétszeres mennyiségű vízbe. Másnap leszűröm, majd átválogatom. Ezután felteszem annyi vízbe, hogy kb. két...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Sárgaborsó krémleves ahogy én szoktam
    10

    A sárgaborsót én előzőnap beáztatom. A burgonyát meghámozom apró kockára vágom. A sárgaborsót felteszem főni, ízesítem. Ha már majdnem...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Sárgaborsós rizottó
    13

    A sárgaborsót a fűszerekkel felrakjuk főni. Kb. 30 perc után, hozzárakjuk a rizst és fedő alatt, puhára pároljuk. A végén fehérborral elkeverjük...

    • 6 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Borsófőzelék
    1

    Forrósítsuk meg az olajat, majd szórjuk rá a borsót. Sózzuk meg, majd némi kevergetés után, öntsük fel egy deci vízzel és pároljuk fedő...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Borsó krémleves baconnal
    2

    Olajon megdinszteljük a fokhagymát, majd felöntjük vízzel és a sárgaborsót,zöldborsót beletéve, hosszan főzzük, tegyünk bele babérlevelet...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >