sárgaborsó

A feles borsóhoz hasonlóan kiváló püré, leves és más zöldségételek készíthetők belőle. Leggyakrabban füstölt sonkával tálaljuk.

  • Sárgaborsóleves 4
    1

    Az apróra vágott hagymát szórd meg korianderrel, és az olajon párold üvegesre. Ekkor add hozzá az apróra vágott zellert és a zúzott fokhagymát....

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Sárgaborsó leves füstölt tarjával
    24

    A sárgaborsót forró vízbe áztatjuk pár órára, de még jobb, ha egy egész éjszakát puhul. A megtisztított hagymát kevéske olajon üvegesre...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Magyaros sárgaborsófőzelék
    4

    A beáztatott borsót annyi vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi. Nagyobb edénybe tegyük, mert könnyen kifut. Amikor puha, berántjuk, turmixoljuk. A...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Édes paradicsomos sárgaborsóleves
    5

    A sárgaborsót 10 órán át vízben áztatjuk, majd feltesszük főni, annyi vízben, hogy az 3 ujjnyira ellepje. A majoránnával, kb. fél órán...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Zöldéséges sárgaborsóleves
    10

    A sárgaborsót hideg vízben odarakom főni. A zöldségeket meghámozom, majd a répát és a petrezselymet karikára vágom, a zellert pedig kockára....

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Felesborsó leves
    20

    Előző este beáztatom a feles borsót. Másnap felszeletelem a szalonnát, bevagdosom, kisütöm és félreteszem. A zsíron megdinsztelem az apróra...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Sárgaborsófőzelék sertéspörkölttel
    11

    A pörkölthöz a hagymát felkockázzuk, zsíron vagy olajon üvegesre pirítjuk, rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk vele, majd ráöntjük...

    • 4 személyre
    • 80 perc
    Részletek >
  • Sárgaborsófőzelék tükörtojással
    8

    A sárgaborsót odateszem, sós vízbe főzni (érdemes előző nap beáztatni), ízlés szerint fokhagymázom, és megfőzőm. Mikor megfőtt, kevés...

    • 3 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Fokhagymás sárgaborsó krémleves
    3

    Egy edényben vizet melegítünk, melybe beletesszük a fokhagymagerezdeket (fel is karikázhatjuk) és ízesítjük sóval, valamint kevés ételízesítővel....

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Sárgaborsóleves 2
    1

    A sárgaborsót 1,5 liter vízben megfőzzük. Amikor megfőtt, hagymás rántást készítünk, és ezzel a levest berántjuk. Tartalmasabbá tehetjük,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >