Saláta

Egészséges receptek közé általában a saláta recepteket szoktuk sorolni.Mi is így teszünk és sok-sok képekkel mutatjuk be őket.Vitamindúsak és egészségesek,nem utolsó sorban gyorsan elkészíthetőek.

  • Majonézes karfiol
    8

    A karfiolt rózsáira szedjük és megpároljuk egy párolóedényben. A majonézt kikeverjük a fűszerekkel és tejfölt adunk hozzá. Pici fehérborral...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Kocsonyázott francia saláta
    11

    A zöldségeket puhára főzzük, és leöblítjük hideg vízzel. A tartár mártást kikeverjük, és befűszerezzük. A zselatint felfőzzük, és...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Zelleres kevert saláta
    24

    A zöldségeket vékonyan szeleteljük le, majd vágjuk csíkokra. Ha ez nem megy, akkor reszeljük le. Tépkedjük hozzá a jégsalátát, majd forgassuk...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Kefires kevert saláta
    21

    A kukoricát és a borsót forrázzuk le, majd hűtsük ki. Az újhagymát aprítsuk fel és keverjük hozzá a zöldségekhez. Adjuk hozzá a kefirt...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Epersaláta
    16

    A bort, az almalevet és a 10 dkg porcukrot elkeverjük. Beletesszük a citrom és a narancs reszelt héját. Az epreket félbevágjuk és a boros...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Ecetes paprika
    8

    A paprikákat megmosom. 8 dl vízből, az ecetből és a fűszerekből levet főzök. A levet azonnal ráöntöm az üvegekbe pakolt paprikákra. Száraz...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Almás kukorica saláta
    5

    Az almát csíkokra vagy kockára vágjuk, citromlével meglocsoljuk. Hozzáadjuk a kukoricát, csíkokra vágott sajtot. A kefírhez hozzákeverjük...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Almás-majonézes kukorica saláta
    5

    A kukoricát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük, az almát megmossuk, magházát kiemeljük,...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Virslisaláta zöldborsóval
    42

    A borsót leforrázzuk, majd lehűtjük. A majonézt kikeverjük, a kefirrel. A virslit felkarikázzuk, és mindent egy tálba rakunk. Alaposan összekeverjük,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Kukoricás borsósaláta
    20

    A zöldségeket együtt leforrázzuk, vagy megpároljuk párolóedényben. A majonézt alaposan kikeverjük a fűszerekkel és a tejföllel, majd összekeverjük...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >