sajt

A magyar fogyasztók legkedveltebb sajtja. Gyakorlatilag magyarnak tekintjük, pedig francia eredetű. A Notre Dame de Port Salut kolostorban élő trappista szerzetesek készítették először. Magyarországra a 19. században került egy boszniai trappista kolostorból. Ma már több országban gyártják. Sárgásfehér színű, vágási felületén 3-4 mm átmérőjű lyukakkal. Jól vágható, rugalmas, képlékeny, a szájban elomló. 1-1,5 kg-os korong alakú sajt, általában piros légtelenített fóliába csomagolva kerül forgalomba. Asztali sajtként, szendvicsekhez, főzéshez is kiválóan használható.

  • Füstölt sajtos-mustáros csirkemell ragu
    11

    A csirkemelleket megmossuk, majd apró, téglalap alakúra vágjuk (így gusztusosabb). A felkockázott csirkemellhez adjuk a fűszersót, a mustárt,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Fűszeres túró zöldséghasábokkal
    2

    A túrót a tejszínnel és a sóval kikeverjük (sűrű mártás állagú legyen), majd kettévesszük. Az egyik felébe apróra vágott metélőhagymát,...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Cukkinis-csirkés gnocchi
    3

    Az olívaolajon, a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet. Fehéredésig pirítjuk,...

    • 2 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Almával és sajttal töltött csirkemell
    1

    A csirkemellből szeleteket vágunk, majd kiklopfoljuk őket. A sajtot lereszeljük és elkeverjük a krémsajttal. Az almát meghámozzuk, cikkekre...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Gomba tejfölös-sajtos mártásban
    0

    Az apróra vágott hagymát, az olajon üvegesre párolom. Hozzáadom a megtisztított, felszeletelt gombát, megsózom és kevergetve zsírjára sütöm. ...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Almával töltött pulykamell
    6

    A pulykamellből 4 egyenlő nagyságú szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük, kissé besózzuk. Az almát meghámozzuk, és 0,5 x 0,5 cm-es kockákra...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Gombakrémleves sajttal
    1

    A finomra vágott vöröshagymát vajon megfuttatjuk, rátesszük a lereszelt (vagy apróra turmixolt) gombát, sózzuk, borsozzuk. A vizet elpárologtatjuk,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Feta sajtos baguette olajbogyóval és bazsalikommal
    1

    A sajtokat, a mustárt, az olajbogyót, a hagymát és a bazsalikomot egy tálban alaposan összekeverjük. A két fél baguettet egyenletesen megkenjük...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Sajtos rúd szaggatva
    19

    A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a sajt felét a tésztába tesszük, majd a sóval és a tejföllel összedolgozzuk. Előfordulhat, hogy 1 evőkanállal...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Saláta curryvel
    10

    A sárgarépát meghámozom, lereszelem és elkeverem a citromlével és a fűszerek felével. A zellert meghámozom, metéltre vágom, citromlével és...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >