sajt

A magyar fogyasztók legkedveltebb sajtja. Gyakorlatilag magyarnak tekintjük, pedig francia eredetű. A Notre Dame de Port Salut kolostorban élő trappista szerzetesek készítették először. Magyarországra a 19. században került egy boszniai trappista kolostorból. Ma már több országban gyártják. Sárgásfehér színű, vágási felületén 3-4 mm átmérőjű lyukakkal. Jól vágható, rugalmas, képlékeny, a szájban elomló. 1-1,5 kg-os korong alakú sajt, általában piros légtelenített fóliába csomagolva kerül forgalomba. Asztali sajtként, szendvicsekhez, főzéshez is kiválóan használható.

  • Gombás csirkemell csíkok sajtmártásban
    3

    Az olajat felforrósítom, majd beleteszem a felszeletelt csirkemellet, a fűszereket és erős lángon megsütöm. Mikor már elég puha a hús, rádobom...

    • 2 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Gombás lasagne
    2

    A gombát megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Olajon megpirítjuk, majd a paradicsompürét is hozzáadjuk. Ezután a vízzel felöntjük,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Gombás muffin
    1

    A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a gombát és a hagymát. Addig sütjük, amíg a hagyma üveges nem lesz. Hozzáadjuk a diót...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Pizzás csiga
    12

    A hozzávalókból a szokásos módon, kelt tésztát készítünk. Kétszeresére kelesztjük, majd kb. 0,5–1 cm vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Gombával töltött sonkatekercs
    105

    A felforrósított olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, ezután rátesszük a felszeletelt gombát és megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel....

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Gorgonzolás cukkini
    2

    Vágjuk le a cukkinik végét, majd vágjuk hosszában fel 1/2 cm-es lapokra. A cukkinilapokat sózzuk meg mindkét oldalukon. Miután egy kevés levet...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Gorgonzolás körtés muffin
    1

    12 muffin lesz ebből a receptből: Először is a muffinsütőt ki kell vajazni, és berakni a mélyhűtőbe. Utána a sütőt bekapcsolni és előmelegíteni....

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Grillcsirke saláta fokhagymás öntettel
    6

    A csirkemellet kicsontozzuk, sóval, borssal beszórjuk, megkenjük olajjal és grillrácson pirosra sütjük, majd kihűtjük. A szalonnát apró kockákra...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Rakott tészta
    12

    A vöröshagymát megdinszteljük olajban, majd rádobjuk az összepréselt fokhagymát is. Pirospaprikával megszórjuk, pici vizet öntünk rá. A...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Sütőtökös sajtkrémleves
    6

    A sajtot és a sütőtököt reszeljük le és a vajon pirítsuk meg őket. Szórjuk meg liszttel és keverjük el, majd öntsük fel forró vízzel. Adjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >