sajt

A magyar fogyasztók legkedveltebb sajtja. Gyakorlatilag magyarnak tekintjük, pedig francia eredetű. A Notre Dame de Port Salut kolostorban élő trappista szerzetesek készítették először. Magyarországra a 19. században került egy boszniai trappista kolostorból. Ma már több országban gyártják. Sárgásfehér színű, vágási felületén 3-4 mm átmérőjű lyukakkal. Jól vágható, rugalmas, képlékeny, a szájban elomló. 1-1,5 kg-os korong alakú sajt, általában piros légtelenített fóliába csomagolva kerül forgalomba. Asztali sajtként, szendvicsekhez, főzéshez is kiválóan használható.

  • Halas kelkáposztabatyu tejszínes hagymával
    5

    A káposztafejről 16 db levelet levágok, megmosom, majd forrásban lévő, sós vízbe teszem. 3-4 percig főzöm, majd leöntöm a főzővizet, és...

    • 4 személyre
    • 80 perc
    Részletek >
  • Sonkás-túrós töltött zsemle
    7

    A zsemlék tetejét vágjuk le, majd szedjük ki a belsejét. A túrót sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a sonkát....

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Lasagne rétestésztából készítve
    10

    A réteslapokat szétválasztjuk, és egy tepsit kiolajozva, 3 db lapot fektetünk le. Ezt is bekenjük étolajjal. Erre jön a darált húsból készült...

    • 6 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Töltött pulykafasírt tekercs
    19

    Ha nem darált pulykahúst (mell, felső comb) vásároltunk, akkor meg kell darálni. Én felsőcomb-filét vettem. Közé darálom a vöröshagymát...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Sajtos kosárka
    16

    A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. A tojások sárgáját, a sót, az élesztőt, tejfölt egynemű masszává, jól összedolgozzuk. Vékonyra kinyújtjuk,...

    • 5 személyre
    • 80 perc
    Részletek >
  • Sajtban sült csirkemell
    30

    A csirkét alaposan megtisztítjuk, vékonyra klopfoljuk, és hagyjuk kicsit lecsöpögni. A páchoz az olajba szórjuk a fűszereket, és belezúzzuk...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Csirkebolognai spagettivel
    11

    Az olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, majd rádobom az áttört fokhagymát, a kockára vágott répákat. Megszórom cukorral,...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Zöldfűszeres túrókrémmel töltött gomba
    22

    A gombák tönkjét kiemeljük, és félretesszük. (Felhasználhatjuk egy kis gombapaprikás, vagy csirkepaprikás elkészítéséhez.) A gombák héját...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Hajtogatott sajtos leveles pogácsa
    17

    A mirelit leveles tésztát hagyom felengedni, nyújtófával vékonyra szétterítem, majd négyszer egymásra hajtogatom. 30 percet hagyom állni,...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Orwo szelet
    19

    A combokat megmosom, megtisztítom. A fűszerekkel megszórom, és egy kizsírozott tepsibe rakom. Szétosztom rajtuk a felszeletelt hagymákat, és...

    • 6 személyre
    • 90 perc
    Részletek >