sajt

A magyar fogyasztók legkedveltebb sajtja. Gyakorlatilag magyarnak tekintjük, pedig francia eredetű. A Notre Dame de Port Salut kolostorban élő trappista szerzetesek készítették először. Magyarországra a 19. században került egy boszniai trappista kolostorból. Ma már több országban gyártják. Sárgásfehér színű, vágási felületén 3-4 mm átmérőjű lyukakkal. Jól vágható, rugalmas, képlékeny, a szájban elomló. 1-1,5 kg-os korong alakú sajt, általában piros légtelenített fóliába csomagolva kerül forgalomba. Asztali sajtként, szendvicsekhez, főzéshez is kiválóan használható.

  • Kelt leveles rudak
    13

    Az élesztőt a meleg, de nem forró vízbe morzsoljuk, meghintjük a cukorral, és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót,...

    • 5 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Csirkemell Dubarry módon
    27

    A karfiolrózsákat sós vízben roppanósra főzzük, majd hagyjuk lecsöpögni. A sajtot lereszeljük. A melleket vékonyra klopfoljuk, egy közepes...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Tepsis hal cukkinivel
    11

    A krumplit meghámozom, és karikára vágom, majd egy kiolajozott tepsi aljára rendezem. A halas fűszerkeverék felét rászórom. Ezután rárakom...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Rakott bolognai spagetti
    33

    Ledarálom a húsokat. Az olajon (2 ek.) megdinsztelem a finomra aprított vöröshagymát, majd ráteszem az áttört fokhagymát. Hozzákeverem a...

    • 6 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Sonkás-póréhagymás-kukoricás langalló
    17

    A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen, szitán vagy krumplinyomón áttörjük. Az élesztőt a csipet cukorral, langyos...

    • 6 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Tepsis csirke póréhagymával
    124

    A csirkemell filét fél centi vastagra szeletelem, a krumplit meghámozom, és fél centis karikára vágom. Egy közepes méretű tepsi alját kirakom...

    • 8 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Sajttal, baconnal, füstölt tarjával töltött csirkemell
    29

    A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. Mindegyik csirkemellre teszünk 2-2 szelet bacont, valamint 1-1 szeletet a füstölt tarjából...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tejszínes rakott karfiol
    95

    A karfiolt rózsáira szedem, a nagyobbakat feldarabolom. Enyhéh sós vízben blansírozom (azaz forrásban lévő vízbe teszem, 5 percig forralom,...

    • 8 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Töltött karajszeletek
    64

    Előkészítés: A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A lilahagymát megtisztítjuk, és a paprikákkal együtt, karikákra vágjuk. Elkészítés:...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Extra magyaros pizza pompos tésztából
    28

    A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen, szitán vagy krumplinyomón áttörjük. Az élesztőt a csipet cukorral, langyos...

    • 6 személyre
    • 100 perc
    Részletek >