sajt

A magyar fogyasztók legkedveltebb sajtja. Gyakorlatilag magyarnak tekintjük, pedig francia eredetű. A Notre Dame de Port Salut kolostorban élő trappista szerzetesek készítették először. Magyarországra a 19. században került egy boszniai trappista kolostorból. Ma már több országban gyártják. Sárgásfehér színű, vágási felületén 3-4 mm átmérőjű lyukakkal. Jól vágható, rugalmas, képlékeny, a szájban elomló. 1-1,5 kg-os korong alakú sajt, általában piros légtelenített fóliába csomagolva kerül forgalomba. Asztali sajtként, szendvicsekhez, főzéshez is kiválóan használható.

  • Medvehagymás sajtos zsemle
    16

    A megtisztított, lecsöpögtetett medvehagyma leveleit apróra vágjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Rakott krumpli csirkehússal
    35

    Ugyanúgy kezdünk neki, mint a sima rakott krumplinak. Tehát odatesszük főni héjastól, a jól megmosott krumplit. Én egy kis sót szoktam szórni...

    • 4 személyre
    • 80 perc
    Részletek >
  • Medvehagymás-sajtos stangli
    18

    A megtisztított, lecsöpögtetett medvehagyma leveleit vékony csíkokra vágjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk...

    • 6 személyre
    • 150 perc
    Részletek >
  • Amerikai sajtos tészta
    33

    A tejet felforraljuk. A tésztát forrásban lévő vízbe tesszük, és félkeményre főzzük. A vajat megolvasztjuk, belekanalazzuk a lisztet, és...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Csirkemájjal töltött dagadó
    21

    A dagadót megmossuk, szárazra töröljük, felszúrjuk, és a fűszersóval a belsejét jól átdörzsöljük. A csirkemájat megtisztítjuk hártyáitól,...

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Kijevi csirkegolyó
    25

    A csirkemellet ledaráljuk és sózzuk, borsozzuk. Diónyi golyókat hengergetünk belőle. (Eredeti recept szerint, 30 db-ot, nekem csak 25 lett belőle.) A...

    • 5 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Sajttal szórt pizzás kalász
    12

    Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, 1 ek. cukorral. Az 50 dkg lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, a szoba...

    • 6 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Pizzás tekercsek
    18

    Az élesztőt felfuttatjuk, 1 ek. cukorral, a meleg, de nem forró tejben. Az 50 dkg lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a margarint, és...

    • 5 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Hajtogatott zöldfűszeres pogácsa
    11

    A tejben a cukorral, felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk. sót, 10 dkg szoba hőmérsékletű margarint és 1 tojás...

    • 7 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Rántott zöldfűszeres sajt
    22

    A sajtot kb. 5-7 mm vastag szeletekre vágjuk (ezért érdemes, egy darabban megvásárolni), és egy közepes sütikinyomó formával kiszaggatjuk. Három...

    • 3 személyre
    • 50 perc
    Részletek >