sajt

A magyar fogyasztók legkedveltebb sajtja. Gyakorlatilag magyarnak tekintjük, pedig francia eredetű. A Notre Dame de Port Salut kolostorban élő trappista szerzetesek készítették először. Magyarországra a 19. században került egy boszniai trappista kolostorból. Ma már több országban gyártják. Sárgásfehér színű, vágási felületén 3-4 mm átmérőjű lyukakkal. Jól vágható, rugalmas, képlékeny, a szájban elomló. 1-1,5 kg-os korong alakú sajt, általában piros légtelenített fóliába csomagolva kerül forgalomba. Asztali sajtként, szendvicsekhez, főzéshez is kiválóan használható.

  • Sajtos-sonkás guba kukoricával
    63

    Ugyanúgy készül, mint a sajtos-sonkás guba, csak annyi különbséggel, hogy kiflidarabok és a sajt közé, plusz rétegnek kukoricát teszünk. Sajtos-sonkás...

    • 5 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Sajtos-sonkás guba
    7

    A kifliket felkarikázzuk, sóval és borssal ízesített langyos tejben áztatjuk, majd egy picit állni hagyjuk. Míg a kifliszeletek áznak, addig...

    • 5 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Teljes kiörlésű sajtos rúd
    10

    A sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű margarint, 1 db tojást, a kávés kanál sót, két doboz tejfölt és 10 dkg reszelt...

    • 6 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Töltött tojástekercs
    15

    A tojásokat egy nagy tálban felverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és a lisztet. Ezeket csomómentesre kavarjuk, és sóval, borssal, szárított...

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Csodasajtos Ildikó módra
    20

    Minél többféle sajtból készítjük vegyesen, annál finomabb. A sajtokat lereszelem, egy picit félreteszek belőle, amivel majd díszíteni fogom....

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Pizzás csigák
    13

    Az élesztőt kb. 4 ek. langyos tejben, 1 kk. cukorral felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vagy dagasztógépbe tesszük. A felfuttatott...

    • 8 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Spenótos csiga
    5

    Az élesztőt felfuttatjuk a langyos vízben, 1 ek. cukorral. A spenótot olajon, fokhagymával, sóval, ki hogy szereti megfonnyasztjuk. Ezután teszünk...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Sajtos rúd
    13

    A vizet meglangyosítjuk, teszünk bele pici cukrot. Az élesztőt belemorzsoljuk, majd hagyjuk felfutni. Ha felfutott, a tészta hozzávalóit összegyúrjuk,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Brokkoliszószos csirkemell masnitésztával
    17

    A csirkemellet alaposan megtisztítjuk, és felkockázzuk, majd hagyjuk lecsöpögni. 3 ek. olajat hevítünk, amin a husit fehéredésig pirítjuk. Felöntjük...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Medvehagymás túrókrémmel töltött gombafejek
    104

    A gombák tönkjét kiemeljük, és félretesszük. A gombák héját eltávolítjuk, majd a fejeket folyó víz alatt átmossuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni. Egy...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >