sajt

A magyar fogyasztók legkedveltebb sajtja. Gyakorlatilag magyarnak tekintjük, pedig francia eredetű. A Notre Dame de Port Salut kolostorban élő trappista szerzetesek készítették először. Magyarországra a 19. században került egy boszniai trappista kolostorból. Ma már több országban gyártják. Sárgásfehér színű, vágási felületén 3-4 mm átmérőjű lyukakkal. Jól vágható, rugalmas, képlékeny, a szájban elomló. 1-1,5 kg-os korong alakú sajt, általában piros légtelenített fóliába csomagolva kerül forgalomba. Asztali sajtként, szendvicsekhez, főzéshez is kiválóan használható.

  • Csőben sült brokkoli
    19

    10 perc alatt főzzük keményre a tojásokat, pucoljuk meg őket, és karikázzuk fel. Közben enyhén sós vízben pároljuk meg a brokkolit, vagy...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Csőben sült karfiol
    13

    A zöldséget megmossuk és rózsáira szedve fűszeres vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Közben elkészítjük a sajtos bechamellt.( világos...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Csőben sült gombás paradicsom
    5

    A kockára vágott szalonna zsírján megfonnyasztjuk a hagymát, majd a sajtot és a szemlemorzsát a kihűlt hagymához keverjük. Borssal és reszelt...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Csőben sült karfiol
    29

    A karfiolt nagy rózsákra szedem, és sós vízben, roppanósra főzöm meg. A megfőtt, lecsöpögtetett rózsákat sütőtálba rakom, úgy, hogy...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Csőben sült pulykamell
    10

    A pulykamellet leszeleteljük és sózzuk. Klopfoljuk őket, majd hagyományos módon panírozzuk. Bő, forró olajban kisütjük. Ameddig sül, a brokkolit...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Tejszínes-hagymás csirkemell
    0

    A csirkemellet csíkokra vágtam és besóztam. Futtassuk meg a zsíradékon a finomra vágott hagymát,majd tegyük rá a csirkemellet. Fehéredésig...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Carbonara olívásan
    19

    A tésztát, sós vízben megfőzöm és nem szűröm le, hogy jó ragadós legyen! Összevágom a hagymát, a sonkát és a zöldséglevelet. Az olajon...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >