sajt

A magyar fogyasztók legkedveltebb sajtja. Gyakorlatilag magyarnak tekintjük, pedig francia eredetű. A Notre Dame de Port Salut kolostorban élő trappista szerzetesek készítették először. Magyarországra a 19. században került egy boszniai trappista kolostorból. Ma már több országban gyártják. Sárgásfehér színű, vágási felületén 3-4 mm átmérőjű lyukakkal. Jól vágható, rugalmas, képlékeny, a szájban elomló. 1-1,5 kg-os korong alakú sajt, általában piros légtelenített fóliába csomagolva kerül forgalomba. Asztali sajtként, szendvicsekhez, főzéshez is kiválóan használható.

  • Darált húsból rántott hús
    38

    A húst sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a tejet. 20 percre, a hűtőbe tesszük. Fasírt alakúakat formálunk, óvatosan szétlapítjuk,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Édesburgonyás-chedar sajtos rizottó
    7

    Az édesburgonyát felaprítjuk és vajon, puhára pároljuk. Ha puha, hozzáadjuk a felaprított újhagymát. A rizst puhára főzzük és ha megpuhult,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Cukkinivel rakott csirkemell
    10

    A csirkemellet fűszerezzük és kevés olajon elősütjük. Közben a cukkinit felkarikázzuk. Nincs más dolgunk, mint az elősütött csirkemellet...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Sajtos makaróni
    9

    A tésztát főzzük ki és a sajtot reszeljük le. Ha megvagyunk, már tálalhatunk is. A tésztára locsoljunk tejfölt és hintsük meg reszelt sajttal.

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Csibehúsos tésztasaláta
    10

    A tésztát megfőzzük, majd hidegre hűtjük. A hagymát olajon megfonnyasztjuk, a fokhagymát lereszelve hozzáadjuk. Rádobjuk az apróra vágott...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Almás sajtsaláta
    3

    Mossuk meg az almákat és vágjuk kicsi kockákra .Daraboljuk fel hasonlóan a kígyóuborkát.A megmosott,lecsepegtetett petrezselymet aprítsuk fel. A...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Csípős spagetti
    22

    A tésztát sós vízben kifőzzük. Az olajon megpároljuk a zúzott fokhagymát, és a felkarikázott paprikát, fűszerezzük. Belekeverjük a felaprított...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Csirkemájas spagetti
    5

    A csirkemájat felaprítjuk, a hagymát kevés olajon világosra pirítjuk, beletesszük a májat, borral meglocsoljuk Amikor felforrt, 2 dl húslevest,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Brokkolis csirkés gnocchi
    7

    A csirkemellet felkockázzuk. Sóval, borssal ízesítjük. Forró olajon megpirítjuk a karikára vágott zöldhagymát, majd rárakjuk a csirkemellet. Hozzáadjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Csirkemell hawai módra
    3

    A csirkemellet bedörzsölöm a fűszerekkel. A vajon megsütöm mindkét oldalát. Ezután tűzálló tálba teszem, rárakom az ananász szeleteket...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >