sajt

A magyar fogyasztók legkedveltebb sajtja. Gyakorlatilag magyarnak tekintjük, pedig francia eredetű. A Notre Dame de Port Salut kolostorban élő trappista szerzetesek készítették először. Magyarországra a 19. században került egy boszniai trappista kolostorból. Ma már több országban gyártják. Sárgásfehér színű, vágási felületén 3-4 mm átmérőjű lyukakkal. Jól vágható, rugalmas, képlékeny, a szájban elomló. 1-1,5 kg-os korong alakú sajt, általában piros légtelenített fóliába csomagolva kerül forgalomba. Asztali sajtként, szendvicsekhez, főzéshez is kiválóan használható.

  • Almás sajtsaláta (gyorsan)
    1

    A megtisztított almát vékony cikkekre vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével. A sajtot fél centi vastag csíkokra szeljük. Az almával, valamint...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Rakott krumpli karajjal
    6

    A burgonyát puhára főzöm.A karajt sózom, borsozom és meghintem egy pici bazsalikommal. Felszeletelem a krumplit, hagymát és a paradicsomot. Egy...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Sajtos pogácsa gyorsan
    6

    A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, és hagyjuk 30 percet pihenni Ezután kinyújtjuk a tésztát lisztezett deszkán, majd megkenjük tojással,...

    • 8 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Almás kukorica saláta
    5

    Az almát csíkokra vagy kockára vágjuk, citromlével meglocsoljuk. Hozzáadjuk a kukoricát, csíkokra vágott sajtot. A kefírhez hozzákeverjük...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Cukkini omlett
    7

    A kenyeret beáztatjuk tejbe, hozzákeverjük a többi hozzávalót, fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval. Jól összekeverjük az egészet, kis...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Cukkini sajtbundában
    3

    A cukkinit megmosom (nem szoktam meghámozni) és kb 1/2 cm vastag szeletekre vágom. Bőven megsózom és kb 10 percet állni hagyom, míg levet enged....

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Cukkini korongok gombaraguval
    4

    A cukkinit lereszeljük és összekeverjük az enyhén felvert tojással, sajttal, tejjel, majd sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Cukkinis lasagne
    4

    Olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, sózom, borsozom, majd beleteszem az apróra felkockázott cukkinit. Majorannával és őrölt köménnyel...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Cukkinis penne
    3

    Egy fej brokkolit megmosunk, rózsáira szedünk, a fás szárakat levágjuk. A cukkinit is megmossuk, a két végét levágjuk, hámozás nélkül, hosszában...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Édesburgonyás penne
    6

    A tésztát kifőzzük. Az édesburgonyát meghámozzuk és felkockázzuk. Sós vízben leforrázzuk. A csirkemellet felcsíkozzuk és megpirítjuk, hozzáadjuk...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >