sajt

A magyar fogyasztók legkedveltebb sajtja. Gyakorlatilag magyarnak tekintjük, pedig francia eredetű. A Notre Dame de Port Salut kolostorban élő trappista szerzetesek készítették először. Magyarországra a 19. században került egy boszniai trappista kolostorból. Ma már több országban gyártják. Sárgásfehér színű, vágási felületén 3-4 mm átmérőjű lyukakkal. Jól vágható, rugalmas, képlékeny, a szájban elomló. 1-1,5 kg-os korong alakú sajt, általában piros légtelenített fóliába csomagolva kerül forgalomba. Asztali sajtként, szendvicsekhez, főzéshez is kiválóan használható.

  • Füstölt tarjával rakott sertéskaraj
    11

    A karajt sózzuk és megütögetjük, majd lisztbe mártjuk. Forró serpenyőben, hirtelen elősütjük. A tarját és a sajtot is szeletekre vágjuk. A...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Fokhagyma krémleves
    6

    A kenyeret felkockázzuk és 10 perc alatt, sütőben megszárítjuk. Ha van cipónk, akkor a tetejét levágjuk, a belsejét kiszedjük és így tesszük...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fokhagymás sárgaborsó krémleves
    5

    A sárgaborsót külön, sós vízben, puhára főzzük és leturmixoljuk. A vajat megolvasztjuk és belereszeljük, vagy fokhagymanyomóval belenyomjuk...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Hagymaleves kakukkfűvel
    7

    A vöröshagymát apróra vágom, vajon megdinsztelem, hozzáadom a zúzott fokhagymát. Nem sokáig kevergetem, mert ha a fokhagyma megpirul, akkor...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fokhagymás camembert leves
    0

    Megforrósított vajon megpirítjuk a lisztet. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fél percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a levessel. Felforraljuk,...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Fokhagymás sajtleves
    1

    A lisztből és a vajból világos rántást készítünk, majd felengedjük a borral és 1,5 l vízzel. Felforraljuk, közben hozzáadjuk az apróra...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Cukkinis csirkemell
    2

    A csirkemelleket szeletekre vágjuk, majd negyedeljük. Egy tepsire rakjuk a kissé kiveregetett, sóval, borssal megszórt és lisztbe forgatott hússzeleteket....

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Fokhagymás tejföllel sült steak
    2

    A hússzeleteket kiklopfolom, sózom és lisztbe forgatom. A burgonyát lereszelem, beleütöm a tojást, hozzákeverek annyi lisztet, amennyit felvesz...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Fokhagymás-tejfölös csirkemell sajttal
    2

    A csirkemellet megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben, pici olajon, hirtelen lesütjük. Egy tepsit kivajazunk,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fokhagymás tejszínes szósz tésztára
    15

    A felcsíkozott bacont lepirítjuk, ha nem sül ki belőle elég zsiradék, akkor kis olajat öntünk hozzá és a megtisztított, felaprított hagymát...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >