sajt

A magyar fogyasztók legkedveltebb sajtja. Gyakorlatilag magyarnak tekintjük, pedig francia eredetű. A Notre Dame de Port Salut kolostorban élő trappista szerzetesek készítették először. Magyarországra a 19. században került egy boszniai trappista kolostorból. Ma már több országban gyártják. Sárgásfehér színű, vágási felületén 3-4 mm átmérőjű lyukakkal. Jól vágható, rugalmas, képlékeny, a szájban elomló. 1-1,5 kg-os korong alakú sajt, általában piros légtelenített fóliába csomagolva kerül forgalomba. Asztali sajtként, szendvicsekhez, főzéshez is kiválóan használható.

  • Sajtos-karfiolos rakott cannelloni
    0

    A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük (éppen, hogy csak puhára). Egy teáskanál olajon megpirítjuk a darált húst...

    • 4 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Rakott karfiol
    0

    A vöröshagymát apróra vágjuk és megpirítjuk, fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával és az aprított fokhagymával majd a darált hússal...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Club szendvics
    0

    Először elkészítjük a majonézt. A tojást kettéválasztjuk, a sárgáját, mustárt, cukrot, sót kézi habverővel elkeverjük. Folyamatos keverés...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Croque monsieur
    0

    Besamel mártást készítek: a vaj felét felolvasztom, majd belekeverem a lisztet, felöntöm a tejjel, és folyamatosan keverve sűrűre főzöm, sózom...

    • 3 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Tejfölös-kapros melegszendvics
    0

    A toast kenyereket kenyérpirítóban megpirítjuk,megvajazzuk.A sonkát felkockázzuk a tojással elkeverjük és megsütjük . Ha megsült sajtot reszelünk...

    • 1 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Sonkás omlett pirítóssal Szisza konyhájából
    1

    A sonkát, póréhagymát, újhagymát apróra szeleteljük. Egy serpenyőben kevés olajon 1-2 percig pirítjuk, majd hozzáöntjük a kevés sóval felvert...

    • 2 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Croque monsieur
    0

    1. Először elkészítjük a szószt (Besamel mártásnak indul, csak a végén tojássárgájával dúsítjuk): a vajat felolvasztjuk, ráhintjük a...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Baconos csirkemelltekercs
    378

    A csirkemellet felcsíkozod és megszórod egy kis ételízesítővel. A tejfölt és reszelt sajtot összegyúrod egy kis liszttel és 1 tojással,...

    • 6 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Sajtkrémleves kakukkfűvel
    0

    A tejet felforraljuk és reszelünk bele szerecsendiót. A vajat és az olajat felhevítjük és liszttel megszórjuk. Ameddig a rántás készül,addig...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Fűzfagomba rakottas
    24

    A fűzfagombát megtisztítjuk, és feldaraboljuk. A zsíron megpirítjuk a hagymát, beletesszük a gombát, majd sózzuk, megpaprikázzuk. Gombapörköltet...

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >