sajt

A magyar fogyasztók legkedveltebb sajtja. Gyakorlatilag magyarnak tekintjük, pedig francia eredetű. A Notre Dame de Port Salut kolostorban élő trappista szerzetesek készítették először. Magyarországra a 19. században került egy boszniai trappista kolostorból. Ma már több országban gyártják. Sárgásfehér színű, vágási felületén 3-4 mm átmérőjű lyukakkal. Jól vágható, rugalmas, képlékeny, a szájban elomló. 1-1,5 kg-os korong alakú sajt, általában piros légtelenített fóliába csomagolva kerül forgalomba. Asztali sajtként, szendvicsekhez, főzéshez is kiválóan használható.

  • Szalámis langalló
    0

    A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és még melegen áttörjük szitán, vagy tésztaszűrőn. Az élesztőt a csipet cukorral, langyos...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Útravaló szendvics
    0

    Oszlassuk el egy szelet kenyéren az avokádót, majd szeletekben tegyük rá a sajtot és a lazacot, és csöpögtessünk rá friss citromlevet. Tegyük...

    • 1 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Lazacos szendvics
    2

    A sajtot villával szétnyomjuk, vagy ha keményebb, lereszeljük, a vajjal habosra keverjük, borssal fűszerezzük. A citromot meghámozzuk, kifilézzük,...

    • 2 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Bárányfilé gorgonzola mártással
    2

    A burgonyát meghámozzuk, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és lereszeljük. Liszttel, tejföllel és szódabikarbónával kidolgozzuk, tetszés...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Bárányhús-gombóc leves
    35

    A sárgarépát, a zellergumót és a fehérrépát felaprítjuk és forró olajon pirítani kezdjük. Amikor megpirultak, megszórjuk egy kanál pirospaprikával,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Tökmagos pogácsa
    17

    A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a vaj egy részét lehet helyettesíteni tökmagolajjal. Hozzáadunk 1 tojást, a sót, a zúzott fokhagymát, valamint...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Kínaikel lazaccal
    1

    Vágjuk a kínai kelt laskára és a mikróban 500 W-on, kb 6 percig főzzük, félidőben fordítsuk meg. Szűrjük le, sózzuk, borsozzuk. Készítsük...

    • 1 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Kijevi csirkemell
    0

    A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és besózzuk. A vajat a lereszelt sajttal ,sóval,borssal,majorannával jól elkeverjük....

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Kijevi csirkemell
    0

    A csirkemellet felszeletelem vastagabb szeletekre majd zsebet vágok bele.Kicsit megklopfolom majd sózom borsozom a szeleteket.A vajat kikeverem sóval,borssal,mustárral,citromlével...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Töltött burgonya ropogós kolbász vitorlákkal
    0

    A burgonyákat meghámozzuk, sós vízben megfőzzük. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk (ha nagy darab a hús, vágjuk ketté), majd olajon, nagy hőmérsékleten...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >