porcukor

Különlegesen finomra őrölt fehér cukor.Ha étkezési keményítővel is összekeverik, hogy a szemcsék ne ragadjanak össze, cukorliszt a neve. Kuglóf, torták és sütemények szórására használják.Vaníliás porcukor -vaníliával ízesített porcukor. Készen is megvásárolhatjuk, vagy magunk is készíthetünk, ha a vanília rudat felhasítjuk, porcukorba tesszük és hosszabb ideig állni hagyjuk.

  • Császármorzsa
    0

    A búzadarát, a lisztet és a tejet csomómentesen elkeverjük a citrom héját hozzáadjuk a mazsolát és a sót, lefedjük és hűtőben hagyjuk állni...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Túrógombóc, tejfölhabbal, málnával és vaníliás mangóval
    0

    Összekeverjük a túrót, a 2 egész tojást, 30gr porcukrot, 50gr darát és az 1db citrom levét és héját pici sóval. Az egész masszát berakjuk...

    • 3 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Császármorzsa Konyhafőnök
    0

    A búzadarát, a lisztet és a tejet csomómentesen elkeverjük. Belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a mazsolát és a sót. Lefedjük és hűtőben...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Kolbászos Krumplileves Édes-Sós Túrósokkal
    0

    A túrót,margarint,finomlisztet és a teáskanál sót összegyúrjuk--éjszakára hűtőbe tesszük. Leves: A krumplit megpucoljuk,felkockázzuk...

    • 3 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Csörögefánk alaprecept
    0

    Elkészítés 1. A tojásokat egy mélyebb tálba ütjük, és szórunk rá egy csipet sót. 2. Mellészórjuk a lisztet, és hozzátesszük a tejet,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Mákos guba Konyhafőnök
    0

    1. A kifliket felkarikázzuk. 2. A vajat és a tejszínt összekeverjük, belekaparjuk a vanília magjait, belereszeljük a citrom és a narancs héját...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Cézár saláta quiche-el
    0

    A quiche-hez: 1. A lisztet tálba szitáljuk, rámorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a sót, a cukrot, majd a tojást és a tojássárgáját. 2. Jól összedolgozzuk,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Méteres kalács 2
    19

    A tojások sárgáját jól kikeverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk az olajat, a liszttel előzőleg elkevert sütőport, végül a kemény...

    • 10 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Báránytorta keresztelőre
    8

    A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből nagyon kemény habot verünk. A sárgáját a 20 dkg porcukorral, fehéredésig verjük. Ezután tesszük...

    • 6 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Aszalt szilvás-gesztenyés tekercs
    18

    A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét fele a cukorral, a sárgáját pedig a cukor másik felével és az olvasztott Rámával kikeverjük. A...

    • 10 személyre
    • 45 perc
    Részletek >