porcukor

Különlegesen finomra őrölt fehér cukor.Ha étkezési keményítővel is összekeverik, hogy a szemcsék ne ragadjanak össze, cukorliszt a neve. Kuglóf, torták és sütemények szórására használják.Vaníliás porcukor -vaníliával ízesített porcukor. Készen is megvásárolhatjuk, vagy magunk is készíthetünk, ha a vanília rudat felhasítjuk, porcukorba tesszük és hosszabb ideig állni hagyjuk.

  • Fánk porcukorral
    10

    A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát Ezután csomagoljuk be, és 10-15...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Almás lepény
    22

    A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd két részre osztom. Az elsőt kisodrom és kizsírozott, lisztezett tepsibe fektetem, majd megszórom a zsemlemorzsával. Közben...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Csokis fánk
    85

    A hozzávalókat jól összedolgozzuk. Annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy ruganyos, kemény tésztát kapjunk. Fél órát pihentetjük. Lisztezett...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Almás lepény
    4

    A felsorolt anyagokból omlós tésztát készítünk (a margarint a liszttel elmorzsoljuk), és pihentetjük. Közben a megtisztított almát vékony...

    • 8 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Kukoricás borsósaláta
    20

    A zöldségeket együtt leforrázzuk, vagy megpároljuk párolóedényben. A majonézt alaposan kikeverjük a fűszerekkel és a tejföllel, majd összekeverjük...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Linzerkarikák
    63

    A lisztkupac közepére mélyedést készítünk, majd beletesszük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgájákat, a citromhéjat, a felszeletelt...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Diókrémes palacsinta
    10

    A tojásokat egy tálba ütjük, majd hozzáadjuk a tejet, lisztet, sót és az olaj felét. Robotgéppel kikeverjük, és sűrű palacsintamasszát...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Túrós palacsinta eper raguval
    19

    Hagyományos módon, palacsintákat sütök. Közben elkészítem a tölteléket. A tehéntúrót áttöröm (vagy villával szétnyomkodom) és sóval,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Majonézes lilahagyma saláta
    15

    A lilahagymát leszeleteljük és lesózzuk. A majonézt kikeverjük a tejföllel és ízesítjük. Beleforgatjuk a hagymát és már készen is van. Főtt...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Dán burgonyasaláta
    4

    A burgonyát héjában megfőzzük. Ha kihűlt meghámozzuk és felkarikázzuk. A kefírt elkeverjük a porcukorral, a mustárral, a felkarikázott újhagymával...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >